OPPDAL: For fjerde året på rad inviterte Oppdal juniorkorps og Oppdal musikkforening til nyttårskonsert i kulturhuset. Musikerne ga publikum en god start på det nye året.

Med filmmusikk, musikk fra Disney og selvfølgelig noen tradisjonelle toner fra Grieg leverte korpsene er variert og spennende konsert. Og krydderet på toppen var drillkorpset som viste hva de var gode for.

Årets gjestedirigent viste seg å være rektor ved Aune barneskole, Øyvind Melhus. Og selv om den store mannen (1,95 på strømpelesten) slet med å komme seg inn i dirigentjakka leverte han en energisk forestilling.

I tillegg til musikken ble det også delt ut et par prisen. Kulturprisen gikk som kjent til Storskrymten spaserklubb, mens det var stor spenning knyttet til hvem som skulle få prisen for årets ildsjel.

Valget falt på Odd Magne Mellemseter som fikk prisen for sitt lange engasjement i forskjellige lag og foreninger i bygda. Alt fra landsskytterstevnet til Vollan danseklubb ble nevnt, men kanskje det som veide tyngst er den jobben han har gjort for Oppdal historielag der han blant annet har lagt ut kirkebøkene på nett. Her er det snakk om 20-30.000 navn som har blitt plottet inn.

Som seg hør og bør ble også dirigentene Tone Norbeck og Ingrid Øien hedret med blomster på slutten av konserten.

– Et skikkelig dream team, slo Anne Grete Hoelsether fast.

Les mer om konserten i tirsdagens Opdalingen. På tirsdag vil det også legges ut en bildeserie på opdalingen.no