På Vestlandet, i Midt-Norge og i store deler av Nord-Norge kan man gå helgen lyst i møte. På Østlandet blir det en annen dans.

Det blir med andre ord ingen store forandringer til helgen med tanke på været. Årsaken er et kraftig høytrykk som har ligget stabilt siden begynnelsen av oktober, skriver Yr.

På Vestlandet og ned mot Rogaland blir det stort sett pent vær med skiftende bris, og sol. På slutten av helgen mulighet for noe skiftende skydekke, men ingen nedbør av betydning.

Særlig i kystområdene fra Bergen og helt opp til Nordkapp vil det ble lite nedbør, få skyer og fralandsvind.

Temperaturene vil flere steder ligge på 10-11 grader på det varmeste.

Tørt i Midt-Norge

I Midt-Norge ventes det såpass tørt og fint vær at Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om lokalt stor gress- og lyngbrannfare i Møre og Romsdal og i Trøndelag inntil det kommer nedbør av betydning.

Temperaturene går noe ned, rett under 10-tallet, jo lenger nord man kommer, men sola kommer til å skinne både i Trondheim, i Bodø og i Tromsø. I indre strøk og i grensetraktene kan det komme en del skyer, men ellers vil det være stort sett pent vær.

I Finnmark vil også sola titte fram, men det vile blåse til dels friskt på kysten med opptil kulings styrke, særlig lørdag, samt komme noen tåkeskyer i øst.

Dårligst på Østlandet

Det er i Sør-Norge, i Agder-fylkene og på Østlandet at det dårligste været kommer. Sterk vind opptil nordøstlig liten kuling på kystområdene i Agder, litt regn og stort sett skyet. I fjelltraktene østafjells kan det komme snø.

Det vil stort sett være skyet, men det kan komme regn av og til. Det ventes ikke mye nedbør. Temperaturen vil holde seg rundt 5-6 grader, noe mildere i Agder-fylkene.

Og det blir faktisk fasiten for været langt ut i neste uke.