Den første fredagen i hver månedønskes alle i Rennebu velkommen til en sprek, inspirerende og trivelig startpå dagen. Det er med andre ord Early Birds som nå kommer til bygda.

Klokken halv sju går starten for en felles gå/løpetur fraTorget på Berkåk. Løypa går sørover pågangfeltet langs E6 i retning Nygård, der de som løper fort kanfortsette runden, mens de som foretrekker et mer bedagelig tempo, kan snu.

- Etter 15 minutter snur vi, og kommer samlet tilbake etter omtrent en halvtime, skriver Trondheim 2023 på Facebook.

Fenomenet Early Birds oppstod i kjølvannet av Trondheims søknad om å få arrangere VM på ski i nordiske grener i 2023.

- Ett av tiltakene for å stimulere til bedre folkehelse er nettopp Early Birds, og vi i Rennebu idrettslag synes det er greit å være med på å støtte søknaden på denne måten, forteller leder i Rennebu Idrettslag, Mari Ytterhus.

Det er gruppen bak Early Birds som ordner med det meste, og det er også de som sender kaffe til arrangørene.

- Det serveres gratis kaffe til alle morgenfugler på torget, derfor er det fint at vi kommer samlet tilbake etter trimturen. Det er også lagt til rette for at de som ønsker det, kan benytte seg av garderobenei Rennebuhallen for et klesskift og eventuelt en dusj, sier initiativtakerne.

Det kan være tøft nok å komme seg til Berkåk sentrum såpass tidlig på dagen, så for de som ikke rakk matinntak før trimmen, har muligheten til å gjøre felles sak etterpå.

- Berkåk Veikro tilbyr frokostbuffet til morgenfuglpris sominkluderer kaffe, te, juice og melk. Dette eren unik mulighet til å kombinere frisk luft, fysisk aktivitet ogsosial hygge, skriver Trondheim 2023 på Facebook, og avslutter med oppfordringen;

- Vær en morgenfugl, du også.

En oppfordring idrettslagets leder slutter seg til, for hun har bestemt seg for å delta, selv om hun etter eget utsagn kan være så morgengtretten at det kan være lurt at hun danner baktroppen.

- Når til og med jeg ser meg i stand til å stå opp så tidlig for å være med på dette, bør det være mulig for de fleste andre også. Jeg er nemlig forholdsvis morgentrøtt, erkjenner hun - og ler.