BERKÅK: Arbeidet med det nye torget på Berkåk ble mer komplekst enn man hadde trodd. Ordfører Bjørn Rogstad forteller om granittheller som skulle være like, men som både har ulik tykkelse og er råskakk.

Ulikhetene betyr at de rundt 300 kg tunge hellene må tilpasses en og en.

Egentlig hadde man planlagt å legge et helt jevnt underlag og bare legge ut hellene som er 99 centimeter i firkant og rundt ti centimeter tykke.

Det skal også legges et dekke av «brustein» i tre. Dette er det ingen hos entreprenøren som har gjort før, og det kan ta mer tid enn forutsatt.

Den opprinnelige planen var å legge åpningen til den 19. september – samme dag som Kraftverkene i Orkla feiret sitt 25-årsjubileum. Senere ble det bestemt å utsette åpningen til i oktober, og på et møte torsdag ble det slått fast at det hele utsettes til våren.

– Vi vil heller satse på en vakker vårkveld, enn på en mørk høstkveld, kanskje til og med med snø. Det hadde vært fint om vi kunne ha pyntet med blomster og at graset var grønt, sier ordføreren som antyder 16. mai som en mulig åpningsdato.

Rogstad føler seg overbevist om at torget vil bli et vellykket utstillingsvindu for Rennebu. Selv om man har valgt kinesisk granitt til hellelegging, er den gedigne scenen utført i ekte «ice green» rennebugranitt.

– Det blir både sært og fint, med elementer som regnes som vår identitet; granitt, tre og vann, sier Bjørn Rogstad.

Så langt kan ordføreren gå god for at uforutsette utfordringer og utsettelse av åpningen, ikke får økonomiske følger for Rennebu kommune som oppdragsgiver.

– Vi har innhentet anbud på alt arbeidet, og det kan vel tenkes at noen ikke vil tjene så godt som de hadde forutsatt, sier han.

Les mer om oppussingen av torget i papirutgaven av Opdalingen lørdag.