OPPDAL/RENNEBU: Det er Marie Sundseth på Sæther målestasjon i Oppdal som kommer med denne litt utradisjonelle værrapporten til Opdalingen torsdag 6. mars klokka 12.55.

Mye nysnø og vind gjør at det har vært til dels ufyselige værforhold for alle som har måttet bevege seg utendørs i distriktet de siste dagene. Snøfonnene har hopet seg opp, og brøytemannskapene har hatt mer enn nok å henge fingrene i bortimot døgnet rundt.

I Oppdal er snødybden 121 centimeter. Onsdag var den oppe i 129. At den har gått ned til tross for at det har kommet mer nedbør, skyldes nok mest vinden.

– Snøen faller fort sammen, konstaterer Marie Sundseth som ikke nøler med å slå fast at påskesnøen er sikret for i år.

Nedbørsstatistikken for både Rennebu ogf Oppdal forteler at det har falt betydelig mer nedbør enn det som er normalt i januar og februar. På driftssentralen for Kraftverkene i Orkla får Opdalingen opplyst at nedbørsmangden i snøen er noe over gjennomsnitt, men ikke dramatisk mye. I Storlidalen er vannmagasinet i snøen 110 prosent av snittmålingene på denne tiden av året, mens den på Nerskogen ligger på mellom 125 og 130 prosent.