PRAZ-DE-LYS: – Jeg er utrolig fornøyd med sølvmedaljen. Dette var skikkelig stort, jublet Oppdal-jenta til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter målgang.

Øyre Slind var offensiv gjennom hele lørdagens jaktstart og ledet an allerede tidlig på den klassiske delen. I teten fikk hun følge av Marte Elden, samt polske Sylwia Jaskowiec. Sistnevnte ble verdensmester på 10 kilometer skøyting torsdag.

Ved skibyttet hadde den nevnte trioen revet seg løs. Da luktet det norske medaljer – hvilket også jentene selv etter hvert begynte å innse.

– På den klassiske delen gikk jeg egentlig bare og kosa meg, smilte Øyre Slind, som tok føringen på skøytedelen.

Jublet på pallen

Oppdalsjenta skrudde opp tempoet såpass at Marte Elden fikk problemer – og måtte slippe.

– Da jeg så at vi var bare to der framme, byttet vi på å dra. Da tenkte jeg at nå skal jeg ha medalje, gliste sølvjenta Øyre Slind.

– Den polske jenta prøvde et rykk i den siste bakken, men jeg hang bra med på det også. Inn på oppløpet ble det likevel et par meter fram, og da hadde jeg for mye syre i beina, tilføyde hun.

Vel i mål fikk hun se at Marte Elden kjempet seg til bronsemedaljen i en jevn spurt. Dermed fikk hun norsk selskap på pallen. Ikke rart det var jubel i målområdet.

Sprint søndag

Feiring blir det imidlertid ikke så mye av lørdag kveld.

– Jeg skal gå sprint søndag, så det blir nok ikke så mye feiring for meg, smilte Øyre Slind – som jublet mest av alle på seierspallen.

Om Oppdalsjenta var glad for sin sølvmedalje, var ikke Marte Elden mindre fornøyd med sin bronse.

– Jeg har alltid gått så sinnssykt dårlig i høyden. Derfor var det rått å få det til nå, sa hun til ANB.

Ungjenta gikk rolig og fornuftig i på klassiskdelen, men klarte ikke henge med tetduoen i skøyting. Da hun ble innhentet av ytterligere to konkurrenter rett før mål, så det stygt ut.

– Da tenkte jeg at det var kjørt. Men heldigvis fikk jeg ryggen deres igjen, smilte Elden.

Sikker på medalje var hun likevel ikke før rett før mål.

– Jeg stoler ikke på spurten min akkurat, lo bronsemedaljevinneren.

Inger Liv Bjerkreim Nilsen kom i mål langt bak de beste, mens søster Betty Ann Bjerkreim Nilsen måtte kaste inn håndkleet allerede før start med sykdom.

Ønsker du å gratulere sølvjenta Astrid med denne fantastiske prestasjonen skriver du i kommentarfeltet under.