OPPDAL: Laget er det første laget i Oppdal som registrerer seg i Frivillighetsregistret.

– Dette er en utrolig positiv ordning, som viser at Norsk Tipping ønsker å gi noe tilbake til grasrota. I disse finanskrisetider merker både vi og resten av idrettsnorge at det blir vanskeligere å hente inn sponsorkroner fra næringslivet. Derfor kommer denne ordningen veldig beleilig, sier Vibeke Myran, som er leder i skiutvalget til IL Snøhetta.

«Grasrotandelen» er en ordning som de fleste lokale lag og foreninger kan benytte seg av. Det eneste som kreves er at man er registrert i Frivillighetsregistret, som er underlagt Brønnøysundregistrene. Da Opdalingen sjekket hvor mange fra Oppdal og Rennebu som var meldt inn i dette registret, viste det seg at ingen foreløpig hadde gjort denne jobben.

– Vi har snakket om dette tidligere på et styremøte, men vi har ikke fått registrert oss før nå. Nå blir det imidlertid gjort, slik at vi kan ha muligheten til å være med på grasrotandelen fra starten av.

– Hvordan skal dere få folk til å donere sin andel til dere?

– Vi har mange medlemmer i laget, og noen av dem er sikkert tippere også. Ellers ser jeg for meg at vi må kjøre i gang vervekampanjer for å få flest mulig til å støtte opp om lokal idrett samtidlig som de tipper, sier Vibeke Myran.

Foto: Bjørn Fuldseth