Hytteoppdalingen Solskjær har oppnådd legendestatus i klubben. Hans drakt nummer 20 står fortsatt igjen som minnet om den jordnære nordmøringen som kom som helt ukjent til klubben. Med mål etter mål ble han kjent.

Det mest kjente Solskjær-øyeblikket av alle er da han avgjorde mesterligafinalen i ellevte time i 1999. Med målet mot Bayern München skrev han seg inn i britisk idrettshistorie.

Derfor ber klubben fansen om å se bort fra maikvelden i 1999. De vil heller høre om andre, mindre kjente minner. Her er et utvalg av det fansen har kommet opp med:

FA-cupens kvartfinale 1999

«Super-Ole er en av Uniteds mest lojale spillere. Å se en så fantastisk spiller spille hele sin karriere som superinnbytter betyr mye for fansen.

Mitt favoritt Ole-minne er vinnermålet hans mot Uniteds erkerivaler Liverpool i FA-cupens kvartfinale 98/99. Feiringen av det målet med lagkameratene fikk ham til å si at han nesten ble kvalt til døde», skriver Jaydeen.

Billettsalg

«Å arbeide i billettkassa for å selge billetter til testimonialkampen sier alt om ham: United hele veien gjennom.», skriver Benwatch.

Superinnbytter

«Spørsmålet om hva som er Oles beste øyeblikk er veldig enkelt i mine øyne, og antakeligvis mener alle som har vært så heldige å se ham spille det samme. Det er når sjefen tok ham av benken i hvilken som helst kamp, for hvilken som helst grunn.

Bytte for Manchester United, nummer 20, Ole Gunnar Solskjær inn. Når en speaker sa de ordene visste man at man måtte holde seg fast i setet.», skriver Lord Starman.

På Manchester Uniteds klubbforum er det mange flere minner. De beste plukkes ut og legges ut på klubbens hjemmesider, manutd.com, 2. august, samme dag som testimonialkampen mot Espanyol. (ANB-NTB)