OSLO: Erlend Vikens band Earlybird Stringband er nominert sammen med Hellbillies, Ida Jenshus og Steff Nevers i klassen country.

– Jeg har visst det i noen dager, og det er kjempeartig å bli nominert, sier Viken.

– Det er ikke alle som blir det.

Han har imidlertid ikke noen stor tro på seier.

– Når en ser på konkurransen..det er nok oss folk flest ikke har hørt om, sier han ydmykt.

Han er glad for publisiteten en slik nominasjon gir.

– Nå får kanskje folk flest lyst til å sjekke ut musikken.

Earlybird Stringband er et seksmanns strengeensemble bestående av eplekjekke karer som med tyngde behersker hvert sitt akustiske instrument. Bandet slapp i mars i fjor plata de nå er nominert for. I påska spilte de også i Oppdal.

Innspillingstid

Erlend Viken selv rekker å spille inn to plater i tiden før spelemannsprisutdelingen.

– Nå i helga spiller jeg inn ny plate med Aslak Brimi.

Denne plata spilles inn med Gjermund Larsen som produsent. Gjermund Larsen Trio var for øvrig også nylig i Oppdal, og de er også nominert til spelemann i klassen «Folkemusikk/Gammaldans».

– Deretter spiller Earlybird Stringband inn ny plate i februar, uka etter at vi deltar på By:Larm.

Hva slags planer har dere framover?

– Vi har allerede fylt sommeren med flere utenlandsjobber, blant annet skal vi spille i Sverige, Finland og Nederland. Han forteller at de også jobber med å få spilt på flere festivaler i Norge.

– Det er hektisk, men det er også artig. Og det er jo dette jeg lever av.

Publikumsfavoritter

Earlybird Stringbands bærebjelke ligger i den flerstemte sangen, underbygget av tett samspill mellom fele, mandolin, banjo, dobro, gitar og kontrabass. «Soundet er toftet på bluegrassmusikkens energi, ispedd inspirasjon fra 70-tallets tidløse singer/songerwritere».

I 2009 ble de kåret til publikumsfavoritt blant de norske bandene på Risør Bluegrassfestival. I mai 2010 reiste de til Amsterdam for å representere Norge på Europas største bluegrassfestival - European World of Bluegrass.

Medlemmer er, foruten Erlend Viken på fele, Olav Christer Rossebø på mandolin, Hans Martin Austestad på banjo, Christian Skaugen på dobro, Audun Skjølberg på gitar, og Sebastian Haugen på kontrabass.

FØRSTEGANGSNOMINERT : Erlend Viken er nominert til spelemannspris med gruppa Earlybird Stringband.