OPPDAL: – Det var godt å få den endelige bekreftelsen på at det nå blir VM-tur. Det betyr at jeg har nådd det første store målet i vinter, sier Kari Øyre Slind til Opdalingen.

I dag offentliggjorde skiforbundet det endelige uttaket til junior-VM i estiske Otepää. I alt tolv løpere - fem jenter og syv gutter - skal konkurrere i mesterskapet.

– Målsettingen er å bli beste nasjon. De siste årene har det gått veldig bra på junior-VM, men det ligger ingen automatikk at vi skal være like gode i år også. Selvfølgelig både håper vi og tror vi på flere medaljer, sier juniorlandslagstrener Roar Hjelmeset på skiforbundet sine hjemmesider.

Norge kunne hatt med åtte gutter og åtte jenter i den norske troppen, men Hjelmeset har valgt å sende fem jenter og syv gutter. På de ulike distansene kan Norge stille med fire løpere på startstreken i jente- og i gutteklassen.

– Uttaket var veldig greit på jentesiden, mens det var mer jevnt om de siste gutteplassene. Jeg tror riktignok det ikke er mange gutter som er skuffa over ikke å ha blitt uttatt, mener treneren.

Dersom Norge hadde sendt flere løpere, kunne distansekabalen blitt sett annerledes ut. Hjelmeset baserer seg her på hjemmeværende reserver dersom sykdom og annet dukker opp underveis.

Troppen har samling på Gålå fra torsdag til søndag neste uke som oppkjøring til mesterskapet. Mandag 24. januar setter løperne kursen for Otepää.

Til junior-VM i Otepää, Estland, 26.-31. januar 2011

Jenter

Heidi Weng, IL BUL

Ragnhild Haga, Heming/Team Kollen

Martine Ek-Hagen, IL BUL/Team Synnfjell

Kari Øyre Slind, Oppdal IL

Barbro Kvåle, NTG-L/Brandbu IF

Gutter

Erik Bergfall Brovold, Tynset IF

Sondre Turvoll Fossli, Hokksund IL

Emil Iversen, MVS/IL Varden

Simen Lanes, Oseberg Skilag

Mathias Rundgreen, Byaasen Skiklub

Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk IF

Didrik Tønseth, Byåsen IL