OPPDAL: Samuelsen har ved flere anledninger påpekt bygningsmessige feil og mangler ved huset, men har til dags dato aldri fått svar fra huseier. Nå er han sint, og forlanger svar på sine henvendelser.

Han mener Oppdal kommune ikke ivaretar sine plikter verken i følge Husleieloven eller loven om å gi skriftlige tilbakemeldinger på seriøse henvendelser.

– Jeg har sendt flere skriftlige henvendelser til kommunen, jeg har sendt flere tekstmeldinger til ordfører og andre innen kommunen og jeg har prøvd å ta personlig kontakt. Men kommunen har aldri brydd seg om å svare. Slikt skal vi ikke ha det. Nå er jeg sint og frustrert, sier Alf Sverre Samuelsen. Han forventer at kommunen tar sine plikter som huseier mer på alvor enn det den har gjort til nå. Sitt siste brev avsluttet han med å skrive: «Dette er en kladd. Gidder ikke reinskrive da jeg ikke venter noe svar».

Han mener Vikenhuset er i dårlig forfatning. Siden han flyttet inn har han flere ganger påpekt feil og mangler ved bygningen. Huset mangler brannvarslingsanlegg, søppelkontainerne er plassert tett inntil husveggen og i kjelleren er det forferdelig rot av gjenstander som i sin tid sannsynligvis ble eid av beboere som forlengts er døde. Snøryddingen er mangelfull. Kommunen kan da ikke forvente at eldre beboere avhengig av rullator kommer seg ut og inn av et hus der snøen ligger dyp foran inngangsdørene.

– Huset er rett og slett brannfarlig. Dette har jeg påpekt, men uten noen som helst reaksjon fra huseier. Kommunen behandler oss beboere respektløst. Kommunen må da i det minste være i stand til å svare på mine henvendelser, sier en harm Samuelsen.

Ordfører Ola Røtvei sier at alle henvendelser til Oppdal kommune blir tatt på alvor. Det blir selvfølgelig også henvendelsene fra Alf Sverre Samuelsen.

– Samuelsen har kommunal trygdebolig og hjemmehjelp. Han blir ikke overlatt til seg selv. Kommunen har vært på befaring hjemme hos ham og kommunen har hatt møter med ham. Hvis han føler at han ikke får raske svar på sine henvendelser, så kan de jo skyldes ferietiden. Men jeg kan love at han blir tatt på alvor og at han skal få svar på sine henvendelser, sier Ola Røtvei.