SURNADAL: – Det var kaldt til å begynne med. Men det går greit å rusle seg en tur så lenge jeg bruker kuldemaske. Jeg er enig i juryens avgjørelse om å flytte rennet til i morgen. Forhåpentligvis er det mulig å få avviklet femkilometeren lørdag. Det må bli betraktelig mildere for at det skal bli renn. Akkurat nå ser det ikke så veldig lovende ut, sa Kari etter at hun hadde trukket innendørs i Nordmørs-bygda.

18-åringen la ikke skjul på at det gjorde seg med en varm dusj i etterkant av treningsturen i Nordmarka-terrenget. Tredjeårsjunioren har vært hemmet av kulda de siste ukene. Hun har ikke fått trent hardt og har stort sett nøyd seg med langturer.

– Det har ikke vært temperaturer til å utsette kroppen for den påkjenningen det er å kjøre intervall og fartsøkter i 20-30 minusgrader. De siste dagene har det vært ekstremt kaldt. Derfor har det blitt rolige treningsøkter med maske for min del, sa Kari.

Oppdalsjenta var spent på om det ville bli renn da hun gnidde nattesøvnen ut av øynene i morgentimene. Hun skulle starte kvart over ti og hadde fått beskjed om at det var jurymøte i åttetiden. En time senere ble det varslet om at fredagens renn var flyttet til lørdag. Det innebærer at dagens sprint utgår og morgendagens fristilrenn går som planlagt dersom det ikke blir for kaldt.

– Jeg vet ikke hva det betyr for mitt VM-kandidatur. Jeg skulle helst ha gått sprinten og styrket det. Samtidig håper jeg første og tredjeplassene i sprintrennene før jul blir sett på som sterke søknader. Det kan juniorlandslagstrener Roar Hjelmeset bekrefte at de vil. Odd Bjørn Hjelmesets lillebror ville allikevel ikke dele ut VM-plasser i går. Hjelmeset innrømmer imidlertid at Kari Øyre Slind som er med på juniorenes impulslandslag, kan bli tatt ut til junior-VM. Muligheten for at hun får gå i norsk juniorlandslagsdrakt i Tyskland mot slutten av måneden er stor. Det handler om å bekrefte form i dag eller i morgen hvis det blir renn.

– Jeg er litt usikker på formen ettersom det er lenge siden jeg har konkurrert. Men jeg føler meg i bra slag og er spent. Har forstått det som at det vil bli en VM-samling for løperne som blir tatt ut til junior-VM. Likeså at det kan bli aktuelt å arrangere et testrenn hvis det blir flere avlysninger i helga. Jeg forbereder meg som at det blir renn selv om jeg håper temperaturen vil stige, sa den energiske tenåringen som på mandag kan få klarsignal for junior-VM.