OPPDAL: Ti lag samlet seg på Spisbar for å bryne seg på spørsmål da Opdalingen inviterte til første runde Nyhets-Quiz. Torsdag går en ny runde.

Det ble en tett og jevn quizrunde som ikke var fri for dramatikk i premieren. Lagene Gamlisungdommen og Gossip Girlz havnet tilslutt på 21 poeng begge to, men jentene ble trukket et poeng fordi de var en for mange på laget. Dermed stakk karene i Gamlisungdommen av med seieren og et gavekort til Spisbar.

– Åh, det var magisk, sa Egil Botten etter seieren.

Og er klar på at laget hans stiller også denne runden.

– Vi må jo det, slo vinnerne fast. Samtidig understreker gutta at de blir enda vanskeligere å slå neste gang med fjerdemann, Frode Haarstad, på plass.

Opdalingens Nyhets-Quiz arrangeres annahver torsdag fram til sommeren. Og reglene er enkle: Maks fem på hvert lag, ett og ett spørsmål leses opp, svarene skrives ned – og rettes etter hver omgang.

– Vi deler spørsmålene inn i flere kategorier, men den største overskrifta handler selvsagt om nyheter. Naturlig nok; det er det vi lever av å formidle. Men nyheter kan være så mangt, sier Opdalingen-redaktør Mariell Tverrå Løkås, og legger til at vanskelighetsgraden kommer til å variere.

– Dette er en quiz for alle, men det er klart: Vi må ha med noen virkelige «nøtter» også, noe å bryne seg på. Det er utrolig hva folk vet når man settes på prøve. Vi er nødt til å sette våre egne små grå skikkelig i sving for å klare å klekke ut de gode spørsmålene, som både er passe vanskelige og underholdende. Men vi har mye kunnskap samlet innenfor veggene i avisa.

– Og det blir selvsagt fine premier. Både til de beste etter hver kveld, i tillegg til at vi har en kjempefin premie til det laget som står igjen med flest poeng etter vårsesongen, sier Løkås.

Stillingen etter første runde:

1. Gamlisungdommen 21p

2. Team Guro 20,5p

3. Gossip Girlz 20p

4. Rotil 19p

5. Lag Grøseth 18p

6. Hjerterdamer 16,5p

7. Team 3ndy 16p

8. Frustrerte Frøkner 14p

9. Snikkelfridz 11p

10. Team Techno 3,5p

INVITERER TIL QUIZ: Redaktør Mariell Tverrå Løkås, pubvert Vegard Øverhaug og salgssjef Miriam Nordhus i Opdalingen inviterer til Nyhets-Quiz på Spisbar denne våren. FOTO: Kjell Arne Jørgensen