I skiheisene var det lite med folk andre påskedag. Også ved Skarvatnet og andre utfartssteder var det langt færre ute på tur, men noen nøt opp mot 15 varmegrader med skitur, bålkos og lek for de minste.

- Vi har vært ute nesten hver dag i påsken. Bortsett fra litt grått i starten, har dette vært en mye varmere og bedre påske enn i fjor, sier Greta Rødstøl Viken.

Sammen med mannen Erik, barn og barnebarn, nøt de hver solstreif de kunne få ved Skarvatnet. Noen gikk litt høyere mens en god del bare satte seg ned for å slappe av før hverdagen starter igjen.

- Bedre enn dette kan du ikke få det i påsken, sier Erik Viken.

Mens de minste lekte i snøen, fedrene grillet og fulgte barna, dro tre mødre på skitur.

Mange på kafè

Tross alt snakket om lite snø, har det vært gode forhold i en del områder. Det har gjort at det har vært stor trafikk ved Skarvatnet.

- Her har det vært en god påske med mange gjester. Gråvær i palmehelgen gjorde at det var litt færre ute, men det har vært jevnt med folk her, sier Aud Vognild på kafeterian ved Skarvatnet.

I løypa bortover Gjevilvatnet mot Gjevilvasshytta var det i løpet av helga flere steder hvor snøen var borte og skiene måtte av. Derfor vegret flere seg på å gå på tur.

Ved Grøtsetra har det vært jevnt med trafikk, men litt mindre siste helga enn det som har vært normalt. Smeltende snø kan nok ha litt årsak til dette.

God handel

Men langfredag var det fullt over alt med biler, folk på ski og inn på kafeen for å kjøpe noe godt.

Ved Nerskogen landhandel kan de melde om en god trafikk gjennom hele påsken, og ikke langt unna rekordomsetningen fra i fjor.

- Palmehelgen var det litt roligere, men ellers har det vært veldig jevn og stor trafikk av handlende. Derfor er vi veldig godt fornøyd, sier Toril Dullum Lund.

I fjor utgjorde påskehandelen hele 14 prosent av total omsetning gjennom året. De er ikke så langt unna i år heller.

I skiheisene har det vært litt mindre trafikk enn de hadde ønsket seg. Selv om forholdene har vært gode generelt, har alt snakket om mindre snø skremt bort noen.

Siste slalåm-tur

Både lørdag og søndag var det jevnt med trafikk, uten at det var særlig med køer. Mandag var det få som tok turen opp i bakken.

- Artig å renne på slalåm, synes Hudson Hammerbeck Lewis. Familien fra Sunndal har vært på hytta i Drindalen, og benyttet siste påskedag til en tur på slalåm.

Sammen med Eirin Hammerbeck Haug kjørte de to unge noen turer som de siste dette året i skibakken. For nå er det slutt på skiføret, etter hektisk jobbing for å skaffe nok snø.

Turistforeningen kan melde om litt mindre trafikk på sine hytter, og også her kan lite snø være medvirkende årsaker.

I følge adressa.no er trafikken halvert i hyttene til berømte trekanten. Her er lite snø og sen påske noe av forklaringen.

Mens en del nøt de siste timer og dager i påsken på ski, var det andre som fant fram sykkelen og hageredskaper for å møte våren for fullt.