OPPDAL: – Tor var en av våre mest erfarne guider. Kolleger og venner føler et stort tap nå, sier Dag Jørund Vik, fungerende daglig leder ved Opplev Oppdal. Tor Prestmo arbeidet før han dro til New Zealand som sikkerhetsansvarlig ved Opplev Oppdal. Han reiste på eget initiativ til New Zealand for å få mer erfaring på elv, og på større og mer teknisk krevende elv enn Driva. Vik forteller at firmaet allerede lørdag ble informert at Prestmo var savnet. – Vi fikk bekreftet dødsfallet av foreldrene søndag formiddag, forteller Vik. Umiddelbart etter at beskjeden kom, ble det satt i gang en ringerunde for å informere alle som har jobbet med Prestmo.

Stort kontaktnett

Det er den første dødsulykken som rammer en ansatt i det atten år gamle firmaet.

45 personer var søndag kveld samlet i regi av firmaet, i Njålshall i Villmarksleiren.

– Det var utrolig fint, og bra for alle oss involverte, sier Vik.

Han forteller at det ble gitt informasjon ut i fra det man nå visste, og at det ble overbrakt hilsener fra familien.

Vik har hatt tett kontakt med familien hele tiden.

– Det er mange spørsmål som skal besvares. Vi har fått fakta fra selskapet, så vi føler vi vet hva som har skjedd. Det er viktig å snakke om det, sier Vik.

Han forteller at Tor Prestmo har fått svært gode skussmål fra det anerkjente selskapet på New Zealand.

– Både fra sjefen der, og de som jobbet med ham. Han har jo en erfaring som ligger over snittet i forhold til alderen, sier Dag Jørund Vik.

Opplev Oppdal kommer til å ha en samling til i forbindelse med begravelsen.

– Mange av våre guider bor langt unna i vinterhalvåret, de har gitt signal om at de ønsker å komme hit og minnes Tor.

Tor Prestmo har arbeidet ved Opplev Oppdal siden 2000, og trent sammen med de mest erfarne guidene hele tiden, frem til han selv ble ansvarlig for sikkerheten i Opplev Oppdal sommeren 2007.

– Han var en utrolig humørspreder, en veldig livlig person. Han var alltid glad. I tillegg så var han en gutt som var i ferd med å utvikle seg til å bli en flott voksen.

For Opplev Oppdal betegner Vik det som et stort tap.

– Tankene våre går først og fremst til familien. For oss blir det nå viktig å ta vare på de gode minnene, dem er det heldigvis mange av. Vik forteller at det er mange som nå viser at de har brydd seg om Tor.

– Han hadde et stort kontaktnett. Tor var alltid ivrig. Det var dette, og vintersport, han levde for.