Oppdal Skiheiser trosser værgudene og vil i løpet av uken prøve å måke sammen nok snø øverst i Vangslia slik at den walisiske treningsgruppen som søndag har meldt sin ankomst til Oppdal får prøve skiene.

Håkon Wognild i Oppdal Skiheiser sier de vil strekke seg maksimalt for å gi waliserne «treningsforhold». Dette er en meget viktig gruppe og derfor må Oppdal gjøre hva som helst for at gruppen blir såpass fornøyd at de kommer igjen neste sesong.

– Aller øverst i Vangslia er det snø og der kan vi kanskje måke sammen nok snø slik at vi kan lage ei 200 meter lang treningsløype. Vi har sett på forholdene på Nerskogen. Forholdene er der omtrent de samme som i Vangslia. Et alternativ kan være å bruke alpinanlegget på Nerskogen, sier Håkon Wognild.

Sør om fjellet er det snø. Heisene går både på Dombås og Bjorli. En siste mulighet er å kjøre på dagstur enten til Dombås eller Bjorli slik at de får trent med ski på beina.

– Det er meldt litt kaldere vær mot helga. Slår det varslet til, kan vi kanskje prøve å produsere nok snø til at vi kan åpne en kort bakke i Stølen, sier Håkon Wognild.