Elever fra 9. trinn ved Rennebu ungdomsskole fikk en noe annerledes skoledag denne uka. Tirsdag dro de sammen med et knippe voksne til Forollhogna for å jakte rein. Og rein ble det.

- Vi felte to reinsdyr, det vil si, dyrene ble skutt av de voksne, forteller Sigrid Øverland Kjeka, Hege Haugen og Andrea Vikin.

Mens Sigrid og Hege allerede har prøvd jaktlivet, var det første gang Andrea var med på noe sånt. Jentene er samstemte i at opplevelsen kommer til å sitte i en stund.

- Jeg kommer ikke til å glemme denne turen med det første, nei, sier Sigrid og smiler.

Det blåste litt i Forollhogna, i tillegg til at tåka hang lavt over landskapet denne dagen.

- Selv med litt dårlig vær, var turen kjempefin. Vi hadde nok klær, og frøs ikke. Selv hadde jeg på meg tre ullgensere, forteller Sigrid og ler godt.

Ståle Solem, Roger Skamfer, Hege Solberg, Rune Stuen og Kjartan Overland var med på turen sammen med skoleelevene. Det var som sagt de voksne som avfyrte de dødbringende skuddene, men elevene måtte være med på flåing og partering av reinsdyra.

- Veldig artig å gjøre noe annet en dag. Vi dro fra skolen halv ni om morgenen, og var ikke tilbake før om kvelden, så det ble en lang dag. Lang, men artig, sier de tre unge jegerne.

Kjøttet skal etter hvert tilberedes på skolen i forbindelse med faget Mat og Helse. Journalisten lurer på om det er håp om å bli invitert til et festmåltid når den tid kommer, en forespørsel som vennlig men bestemt avvises.

- Vi er jo allerede 30 elever som skal dele på en liten kalv, forklarer jentene.

Se skolens egne bilder fra jaktturen i Forollhogna øverst i saken!