EVJE: – Kan ikke forvente så mye mer enn dette med lite trening, sier Knut Morten Odden. 24-åringen fra Rennebu bygger hus for tiden og har ikke fått skutt eller vært med på stevner noe særlig i sommer.

I går imponerte han med 147 poeng på første 15 skudd, og det skapte forventninger hos publikum på Evje skytterarena. Men så falt poengene raskt de siste 10 skuddene.

– Litt for dårlig på kne. Men ellers er jeg fornøyd med dette her, sier Odden.

Han regner med at husbyggingen blir ferdig i løpet av året, og da kan det bli tid til mer trening. For han har ikke hatt høyere poengsum på Landsskytterstevnet før, og har skutt maks 240 poeng tidligere i år.

Han hadde ikke drømt om å kunne kjempe seg til et kongelag, og må få trent mer før han kan håpe om å komme på TV med skyting blant de beste. Finalen går i kveld, direkte overført på NRK-TV.

Trene mer

– Med så mange gode seniorskyttere i Rennebu er det artig å være med og skyte. Derfor håper jeg å få mer tid til å trene og kunne hevde meg høyere opp til neste år, sier Knut Morten Odden.

Han følte ikke det helt store presset selv om han innledet godt. Det var nok stående skyting først og fremst som han sliter med, men også på knestående ble det for mange poeng borte.

– Det var nok ikke den gode innledningen som gjorde at det ble dårlig på 10-skudden. Men jeg er nok ikke bedre enn dette, sier han.

Likevel klarte han å skyte 239 poeng i norgescupen nylig og viser at han har litt mer inne på en god dag.

– Å være med på dette store stevnet er morsomt uansett hvordan det går. Derfor frister det å trene mer for å kunne hevde seg litt bedre her, sier Odden.

Stjerne

For både Otte Hårstad og Mikkel Voll Stokkli ble det nærmest som vanlig litt under det de håpte på. Hårstad endte på 240 poeng, mens kameraten fikk ett poeng mer.

– Knapt nok at det holder til mulighet for å skyte om ny stjerne, sier Otte Hårstad.

– Gjennomføringen var bra, men jeg får ikke godt nok betalt for alle skuddene. Med litt mer flaks kunne det blitt 2-3 poeng til, mener Mikkel Voll Stokkli.

Han mener at når det først gikk som det gikk, så er han fornøyd med 241 poeng og mulighet for å skyte for ny stjerne om han får fullt hus i finalen.

Han slet litt med vinden som han måtte skru litt på, men ble litt forvirret. Han hadde troen på kameraten Otte Hårstad som skjøt etterpå, men det ble et poeng mindre.

Han var overrasket over 49 på første liggende, og skjerpet seg ekstra for å gjøre det bra. Men det ble med to åttere, noe som ikke er vanlig. Likevel fullførte han bra med grunnlag som gjorde at han fikk en grei poengsum, selv om han ikke når opp mot de beste.