OPPDAL: – Det var kona, Gunn Maridal Loe, som fikk meg til å bli interessert i natur og fotografering. Hun dro meg med på fjellturer der hun fotograferte blomster, landskap og ikke minst hundene sine. Dette vekte interessen min for foto også. Siden den gang, i begynnelsen på 90-tallet, har det blitt mye fotografering, og for det meste har det skjedd i nærområdene i Oppdal, sier Åsmund Loe.

– Hva er det som fascinerer deg mest med fotografering?

– Det er mange ting, men jeg synes det er flott å bevare minner sånn at en har noe å se tilbake på. Det er også interessant å se hvordan ting og landskap forandrer seg med årene, og det dokumenteres godt gjennom fotografering.

–Er det mest naturbilder du tar?

– Det har blitt mye av det, men jeg liker også å ta bilder av bygninger og bymiljø. Mange flotte detaljer overalt.

Godt utstyrt

– Hvilket fotoutstyr bruker du?

– For å utvikle fotointeressen bestemte jeg meg fort for å gå til anskaffelse av speilreflekskamera, og en del ulike linser. Gode tele- og makro objektiver gir mange ulike muligheter, og mange forskjellige måter å gjengi virkeligheten på.

– Og nå er det vel digitalt?

– Ja, det var en stor forbedring å gå over til digital fotografering. Mest fordi at men kan ta så mange bilder man vil uten å tenke på kostnadene. Det åpner også for en god del mer muligheter. Spesielt i etterkant.

– Med redigering mener du?

– Ja, som digital fotograf er ikke bildet ferdig før det har vært innom på pcen en runde. Mange justeringer som kan, og skal, gjøres der. Man må imidlertid være forsiktig så man ikke gjør for mye justeringer, og ting som ikke er etisk riktige, sier Loe.

Internett

– Hvor henter du inspirasjon?

– Tidlig på 90-tallet var jeg medlem i en fotoklubb. Der diskuterte vi hverandres bilder, og hentet tips og inspirasjon fra andre. Nå ligger denne klubben brakk, og en kan på en på en måte si at internett har tatt over for fotoklubbene. Det finnes mange nettsider der man kan legge ut bilder for å få kommentarer. På denne måten både lærer man mye, og henter inspirasjon fra andres bilder, sier hobbyfotografen.

Blir lørdagsspaltist

– Hvorfor har du valgt å legge ut bilder på oppdalspuls

– Synes det er morsomt å vise frem bildene for oppdalingene, og håper at dette kan bidra til å skape litt mer aktivitet i fotomiljøet igjen.

Ønsker du å se noen av de flotte naturbildene som Åsmund har tatt, kan du gå inn på www.oppdalspuls.no.

Hver lørdag vil Åsmund Loe ha sin egen spalte i Opdalingen der han presenterer bilder fra Oppdalsnaturen.