Vintervær med snøfall og til dels svært glatte veier preger store deler av landet, særlig i Sør-Norge. Samtidig sier kjøretøyforskriften at bilistene må fjerne piggdekk eller kjetting fra bilene førstkommende mandag. Hva skal vi gjøre i en slik situasjon, er det mange som har spurt Utrykningspolitiet (UP) om.

– Med de føreforhold vi har fått i Sør-Norge de siste dagene og værmeldingene for de kommende dagene, er det lurt å beholde piggdekkene for dem som bruker det, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til NTB.

Han opplyser at UP har fått mange henvendelser fra folk som lurer på hva de skal gjøre. Humlegård forsikrer at UP ikke vil gripe inn overfor bilister som kjører med piggdekk selv om fristen for å legge om har gått ut.

– Tvert imot. UP setter pris på at ansvarlige bilister kjører med godt sikret. Vi kommer naturligvis til å vente med å håndheve dette til det er gode sommerveier og tørt føre, sier Humlegård.

Ifølge kjøretøyforskriften kan man ikke bruke piggdekk eller kjetting fra og med første mandag etter 2. påskedag til og med 31. oktober. I Nordland, Troms og Finnmark varer sommerdekkperioden fra og med 1. mai til og med 15. oktober. (ANB-NTB)