OPPDAL: I løpet av minutter var tømmerhuset omringet av vann og familien måtte komme seg ut og i sikkerhet. Vannmassene kom brått, opp gjennom kjellerlemmen og lukten av kloakk spredte seg raskt i huset.. I løpet av tre kvarter var huset oversvømt, og Brit og datteren Hege Fure måtte sammen med resten av familien rømme huset.

Familien er bosatt på Østlandet, men er i hjembygda Oppdal i anledning en begravelse. Huset som ligger helt sør i Oppdal sentrum, også kjent som huset til jordmor Brunborg, eies i dag av Brit Fure. Etter et heller ublidt møte med smeltevann ble huset ubeboelig og mor og datter og resten av familien, deriblant svigerforeldre fra Nord-Norge måtte ta inn på hotell for natten.

- Uff titti, dette var trist. Det kom mye vann inn mot huset også for et par år siden, men da gikk det så ille, forteller Brit. Familien er i Oppdal for å bisette Brits far, og oversvømmelsen kjennes derfor som en ekstra påkjennelse.

- Vi klarer oss, men dette er tøft, forteller Brit. Hun frykter at huset er totalskadet. Da Opdalingen var på stedet var det umulig å komme seg inn i huset, eiendommen var totalt oversvømmet.

Oversvømmelsen skyldes en tett stikkrenne, som måtte gi tapt for vannmassene i det varme været i dag. Smeltevannet som kommer ned fra østsiden av E6 skal gå under veien i en stikkrenne som ligger like sør sentrum og like nord for Mjøagjerda, men den klarte ikke å ta unna de store mengdene med smeltevann som plutselig kom sigende til.

- Det hele skjedde så fort. Fra å være en liten sølepytt på eiendommen vokste vannmassene skremmende fort, forteller Fure.

Mesta var på stedet for å åpne opp stikkrenna med damp, men slet med å finne åpningen på grunn av store mengder vann og is.