OPPDAL: Leder i Oppdal bondelag, Stein Outzen, har fått med seg bondelagene i både Rennebu og Lønset når de trapper opp protesten mot tilbudet fra staten i årets landbruksoppgjør. I dag oppfordres bøndene til å tømme butikkhyllene for brød.

– Det kommer til å gå ut over andre, men det er også litt av hensikten. Vi er nødt til å gjøre noe hvis vi skal få ordentlig oppmerksomhet i denne saken, sier Outzen.

Les også: Bøndene med brødstopp

I løpet av helga har protestene begynt å synes godt over hele landet. Også i Oppdal og Rennebu har det dukket opp høyballer med godt synlige protester langs veiene.

– I helga gikk det ut beskjed fra høyeste hold om å protestere mot statsministeren og regjeringen. Men det vi ser, er at de fleste raser mot landbruksminister Lars Peder Brekk og Senterpartiet. Det er tydelig at grasrota begynner å røre på seg.

Tirsdagens brødaksjon er en lokal aksjon i regi av bondelagene i distriktet, men Outzen sier at det ventes flere aksjoner i hele resten av landet.

– Vi avventer responsen før vi vurderer hva som skal skje videre. Men vi oppfordrer alle bøndene om å stille seg bak denne måten å protestere på. Vi synes dette er en bedre måte å synliggjøre meningen vår på enn å ha kjøre sakte-aksjon langs E6.