Oppdal: Leder Sylvi Svendgård i Oppdal Røde Kors' Besøkstjeneste forteller at gruppen i dag består av i overkant av 40 medlemmer; de burde ha vært nærmere 60. Nå håper hun og nestleder Tik Thyve at flere vil være med i kampen mot ensomheten.

Besøkstjenesten besøker først og fremst beboerne i BOAS og på helsesenteret. Alle som har lyst og som liker å omgås mennesker kan bli en besøksvenn. I dag er det folk fra cirka 30-årene og oppover som er med. Det eldste medlemmet er 89 år. Hun har sagt hun skal henge med så lenge helsa holder.

Det er ikke snakk om de helt store ofrene, det forventes at man bruker cirka 1,5 time i måneden. Besøkstjenesten er oppdelt i fire grupper og man fordeler helgene mellom seg. I alle møter hver gang, det er langt opp til størst mulig frihet. Som besøksvenn har du taushetsplikt og jobber sammen med andre som mener dette er en meningsfylt oppgave.

Tik Thyve forteller at man først og fremst vil unngå at folk sitter ensomme og ikke får møte folk.

- Man trenger ikke å vite så mye om den man besøker, ofte er nok å bare være der og høre på når den man besøker og forteller. Mange av de eldre har mye interessant å fortelle, og man snakker ellers om hva som helst; alt fra været til lokale nyheter, ting som har vært på TV og så videre.

To ganger i året arrangerer gruppen en fest; en vårfest og en høstfest.

- Da koser vi oss med kaffe og kaker, vi stiller med underholdning, spiller musikk, har allsang og har en trivelig stund sammen, forteller Tik.

- Vi håper at flere føler at dette er noe de kan gjøre og har tid; det er utrolig givende å være med å spre trivsel og glede, forteller Sylvi, og reklamerer med at alle som vil høre mer om tjenesten, prøve seg eller melde seg frivillg, så er det bare å ta kontakt med Sylvi på telefon 919 16 101.