11. oktober 1976 fikk Oppdal sitt første apotek da Støren Apotek åpnet filial på Torgsenteret. 40 år senere feirer Vitusapotek Oppdal på Domus med kaker, kaffe, ballonger og prisavslag.

- Det er kjempeartig å være med på 40-årsdagen. Mange av de ansatte er ikke fylt 40 år en gang, smiler daglig leder Inger Elin Mæhle.

Feiret jubileet på Skifer Hotel

Hun har selv jobbet ved apoteket i Oppdal siden 1994. Fra 2002 har hun vært daglig leder.

- Jeg startet som ekstrahjelp i de gamle lokalene på Torgsenteret og var med da vi flyttet inn på Domus i 2001, forteller Mæhle.

Tirsdag kveld var rundt 19 personer med tilknytning til apoteket opp gjennom årene samlet på Skifer Hotel for å feire jubileet.

- Her var både ansatte i dag og tidligere ansatte samlet. Apoteket har hatt en stabil arbeidsstokk siden oppstarten, sier hun.

En av de første Vitusapotek-butikkene

Mye har endret seg i apotek-verden siden den første filialen kom på plass i Oppdal i 1976. I 2001 forsvant monopolet og apotekkjedene blomstret frem over hele landet.

- Oppdal fikk faktisk en av de første butikkene til Vitusapotek, forteller Mæhle.

For ikke mange år siden kom også e-resepten. Den gjør at legen i dag kan sende elektronisk resept i stedet for den tradisjonelle papirresepten.