Skibyttedagen har lang tradisjon i Oppdal, og er en dag der folk kan levere inn brukt utstyr og få hjelp til å selge det gjennom idrettslaget. I 2019 omsatte Oppdal alpin for 400.000 kroner på skibyttedagen. Deretter ble det noen avbrudd på grunn av pandemien, men i fjor meldte klubben at interessen igjen var økende for den tradisjonelt populære dagen.

– Det er mange folk som har mye bra og brukbart utstyr å selge, og her får de som vil kjøpe også kyndig hjelp av erfarne alpinister og butikkmedarbeidere, sier Trine Bakke i Oppdal alpin til Radio E6.

Hun legger til at det er mye bra utstyr til en rimelig penge, noe somkommer godt med i disse dager.

Vanligvis kommer kundene fra fjern og nær, for de vet at her kan de få seg mangt et godt kjøp.

– Hvis man har brukt utstyr man ønsker å selge, så møt opp fredag kveld for registrering, sier Bakke. Da vil man få en kvittering for innlevert utstyr, og bli enige om pris det kan selges for. Alpinklubben tar 20 prosent av fortjenesten i bytte mot denne populære markedsplassen, og slik sitter også klubben igjen med en slant penger som de bruker for å holde deltageravgiften for sine medlemmer nede.

Kan bli lang kø

Det er vanligvis lang kø utenfor Sportshallen lørdag morgen, og ofte en god stund før åpningstid.

– Det er jo gjerne sånn at det beste utstyret går først. Så det lønner seg å være litt på hugget fra morgenen av, og ha en idé om hva det er man skal ha, sier hun.

Det er mye forskjellig som selges.

– Det er mange som er på utkikk etter generelt alpinutstyr, men det er også mange som er på utkikk etter langrennsutstyr, toppturski, randoneeski, skøyter, klær, sko, staver, alt mulig egentlig, det er veldig mye bra å finne der, sier hun.

De er en stor riggegjeng som står på fredag kveld, for å gjøre klar til salgsstart. Innlevering av utstyr er fredag kveld.

– Jeg pleier å tipse barnefamilier om det, unger sliter ikke ut utstyret sitt før de vokser fra det, så det er mye bra å finne. Også til voksne er det et godt tilbud. Og i tillegg har vi en kaffekrok der folk kan få kjøpe seg noe å bite i, og også sveler, som vi i alpingruppa er kjent for å ha, sier hun og smiler.

Her finner du Oppdal alpins egen informasjon om dagen.