Hyttemarkedet for 2017 har startet bra, men Stian Knutsen, avdelingsleder hos Eiendomsmegler 1 Midt-Norge AS avd. Oppdal, forteller at det kunne ha gått bedre.

– Grunnen er ene og alene fordi det er mangel på oppdrag på fritidsbolig. Men vi ser at de fritidsboligene som legges ut, de går kjapt, forteller han til Opdalingen.

Knutsen forteller at fra 2015 til 2016 så halverte de omsetningstiden, fra 144 i 2015 til 78 i 2016.

– Bare i år har jeg solgt fire tomter, og har enda fire tomter til salgs. I tillegg har Saltdalshytta snart solgt ut sine hytter ved Kleberberget i Gjevilvassdalen. Dette viser hvor sterkt markedet vi er inne i er, sier han.

Voksende marked påNerskogen

Knutsen forteller at de mest populære hytteområdene i Oppdal er primært langs Gamle Kongeveg fra nord og helt bort til Stølen. Fagerhaug og Gamle Kongeveg fra nord og helt til Stølen.

– I tillegg er det populært å kjøpe hytter og tomter i områdene Vangslia og Sletvold. Skarvatnet og Gjevilvassdalen er også populære områder, sier han.

– I tillegg selger vi en god del på Nerskogen. Det er mange som begynner å få øynene opp for Trollheimen, og det er her hyttene som blir lagt ut ligger kortest. På Nerskogen skulle det ha vært flere objekter til salgs, og hyttefeltene i området blir stadig større, sier han.

– Folk reiser dit snøen er

Knutsen påpeker at en av faktorene for at Oppdal og Rennebu befinner seg i hyttetoppen, er på grunn av at Oppdal og Rennebu har blitt en mer helårsdestinasjon.

– Det er like fint her både på sommeren og vinteren, sier han.

- I tillegg merker vi det at folk trekker dit snøen er. Det har skjedd noe med klimaet, og det er mindre snø i de store byene. Det gjør at folk trekker dit det er snøsikkert og her er det alltid snøsikkert, sier han.

Knutsen tror 2017 vil bli et bra år for hyttemarkedet i Oppdal og Rennebu.

– Den gode utviklingen vi har hatt i det siste kommer nok til å fortsette. Det er et veldig sunt og godt marked og vi får en enorm respons på hyttetomter som legges ut, sier han.