OPPDAL: 340 ryttere og om lag 30 funksjonærer skal bli godt tatt vare på når de kommer til Oppdal på ettermiddagen mandag 16. juni. Det skal lærere og elever ved idrettsfag, reiselivsfag og restaurant- og matfag sørge for.

Terrengritt

Oppdal videregående skole er lokal arrangør i den nye satsningen til Oslo Cyklekrets. Den store styrkeprøven på landevei har fått en utgave som går i terreng.

Rittet går over seks dager med like mange etapper. Løpet er lagt opp slik at syklistene fra den tradisjonelle styrkeprøven og fra terrengrittet kommer i mål i Oslo samme dag.

Praksis

– Det er mye arbeid å være lokal arrangør, men det er også veldig bra for elevene å få praktisk øvelse i organisering, sier lærer John Frode Solheim.

De som går på restaurant- og matfag skal servere middag mandag kveld. De er godt i gang med forberedelser. Viltkaker står på menyen.

Reiselivselevene skal sørge for informasjon om det som skal skje i Oppdal og skal ha en innforstand.

Elever ved idrettsfag får prøve seg på flere praktiske oppgaver i et stort arrangement.

Variert løype

Etter middagen mandag skal det være seierseremoni i Oppdal kulturhus. Tirsdag morgen er det frokost, før rytterne stiller til start ved kulturhuset.

Løypa som er valgt i Oppdal er ifølge Tore Skaslien variert.

– Det blir en veldig morsom løype å sykle. Den går både i terreng, på grusveier og litt på asfalt. Den viser litt av det Oppdal har å by på, sier Skaslien.

LES MER:

Mandag kommer syklistene over Nerskogen og gjennom en del terreng på fjellet før rytterne kommer ned til sentrum via blant annet Prestbakkene og lysløypa i sentrum. Tirsdag går løypa via Fagerhaug, Bynalia, Svarttjønna i retning Tynset.

ARRANGØR: John Frode Solheim og Tore Skaslien er begge lærere ved Oppdal videregående skole. Neste uke skal de sammen med andre lærere og elever ved skolen være med på å arrangere Styrkeprøven MTB-rittet.