VOLLAN: Det var ikke direkte trengsel verken på startstreken eller på resultatlistene i Vikadilten. For de som gjennomførte var det likevel en kamp mot melkesyre i beina og mot klokka som alltid går så fort. Etter at sju menn var i mål, dukket Ida Marie Frøseth opp som etteranmeldt.

Personlig rekord

Ivar Husby var, ikke direkte uventet, første konkurranseløper over mål. Med tida 20.29 på den rundt seks kilometer lange løypa, satte han ny personlig rekord med fire sekunder.

Like viktig for Ivar var det nok å gjennomføre det første skikkelige løpet etter et NM i Trondheim der mageproblemene var det som preget deltakelsen for Vollan-løperen.

Fortsatt har han ikke fått noen forklaring på problemene fra i sommer, men i Vikadilten følte han at kroppen fungerte rimelig godt. Fortsatt venter Ivar på resultatene fra prøver og undersøkelser som ble gjort etter NM.

Bjørn Engen løp inn på nest beste tid, med 22.13.

Ukjent overrakselse

Da de sju herrene som hadde stilt til start, var vel i mål, dukket altså en ung rennbygg opp på Vollan. Ida Marie Frøseth hadde ikke kjennskap til starttidspunktet, men uten oppvarming la hun ut i løypa av starter Kjell Arve Husby. Også på det viset er Vikadilten et romslig arrangement.

Da Ida Marie passerte målstreken, stoppet klokka på 25.32. Den snart 22 år gamle jenta som studerer på Forsvarets Ingeniørhøgskole på Jørstadmoen, fikk sporenstreks tilbud om å delta på Vollan-Oppdal Friidretts lag i Holmenkollstafetten til våren.

– Det passer jo veldig bra at to av de tre søstrene Slind som er med på laget, går på skole på Lillehammer, sier Kjell Arve Husby i godt håp om å få Ida Marie Frøseth med i klubben.