Her skal Håker gårdsmat og Kjell Olav Håker representere Sør-Trøndelag og får anledning til å presentere lammelåret under en bankett for 400 mennesker.

– Slik får Håker gårdsmat fin markedsføring ut over lokalmiljøet, sier Tore Meland, en av oldermennene fra styret i trondheimskokkenes mesterlaug. De har vært med og drevet fram et prosjekt «Det norske måltid – smaken av Norge», der Norges fiskarlag, Norges bondelag, reiseliv og flere oldermenn har vært med.

Dette sier juryen om lammelåret: Det har mild og god røksmak, fin balansert krydring, god marmorering og er saftig og mørt.

I tillegg til førstepris fikk Oppdal og Småbruket hederlig omtale under kåringa i Trondheim i dag torsdag. Den hederlige omtalen fikk småbruket for si urtepølse.

– Ei spekepølse med fin konsistens som i tillegg har en fin smak av urter, sier Tore Meland.

Les mer i Opdalingen lørdag.