OPPDAL: Plata «Opp», kom i 1999 og fikk både mye oppmerksomhet og høye terningkast hos kritikerne. Madrugada og Bönkers ble ofte nevnt i samme setning. Mye godord, men ikke mye salg for Oppdalsbandet.

Ikke glemt

– Det er mange mekanismer som fungerer i platebransjen og det er ikke godt å forutse hva som plutselig selger. Det ble ikke solgt mer enn rundt 3.000 eksemplarer av «Opp», sier vokalist Øien.

På tross av lite salg er det mange som husker den første plata til Bönkers. Onsdag brukte Dagbladet en dobbeltside på oppdalsbandet.

– Vi fikk haugevis av gode anmeldelser og det ser ut til at det ikke er glemt. Vi har i alle fall fått full uttelling i tabloidpressen, sier Øien.

«Opp» fikk for lite radiotid. Øien håper det skal bli annerledes med singelen som er ute og plata som kommer.

Radiolåt

– «Old Heart Aches»

Bandet er litt avventende i forhold til mottagelsen av den nye singelen.

– Det er vanskelig å planlegge suksess i denne bransjen. Nå har vi skutt ut mange baller og håper at noen av dem går i mål. I alle fall nok til at vi går videre til neste runde. Uansett hvordan det går, så er det meningsfullt for oss å gi ut plate, sier Øien.

Egenprodusert

Singelen og den kommende plata «Time to Harvest» har bandet produsert selv. Ingen kameler svelget.

– Denne gangen får vi det som vi vil og har valgt løsninger som vi selv er komfortable med, smiler Øien.

Plata er produsert i Stuggudal i Tydal. Familien til bandmedlem Lars Lien har et studio som bandet har fått disponere.

Bönkers ble dannet i 1995 og består av Gaute Øien, Odin Sande, Ingebrigt Bjerke, Lars Lien, Brage Iversen og Gjert Kristian Øhrn.

Lytt til Bönkers her.