OPPDAL: Oppdalingen Stig Roar Dørum er i Slovenia, der EM i Taekwon-do arrangeres. Torsdag ble det bronsemedalje i øvelsen mønster. Dørum var naturlig nok fornøyd etter medaljeseremonien.

– Det var greit, og jeg er godt fornøyd. Men bronse er ikke gull, og når du ikke tar gull, har du tapt, sier han litt avmålt.

Dørum reiste til EM med mål om medalje. I første kamp møtte han en bulgarer, som tok sølv i fjorårets mesterskap. Da han vant den kampen, lettet det litt fra skuldrene hans.

– Da visste jeg at jeg hadde muligheten, og at det jeg gjorde stemte. Jeg fikk godfølelsen, og jeg ble mer avslappet. Det ble enklere å være på matta, sier han etter medaljen.

Dørum avanserte greit til semifinale, der han fikk sitt første tap. I bronsefinalen tok han greit hjem seieren. Det ble liten tid til feiring for Dørum, som skal i ilden igjen på søndag. Da er gull som gjelder.

– Det var bare å komme seg tidlig i seng, for å starte forberedelsene til søndagen, sier han.

Dagene i Slovenia brukes til å støtte opp om resten av laget, når han ikke konkurrerer selv. Blant annet skal en annen oppdaling, Ørjan Ring, i aksjon på lørdag.

Alt fra EM streames på nett. Gå inn på taekwondo.no så finner du link til streamingen.