OPPDAL: Elevene på service og samferdselslinja ved Oppdal videregående skole etablerte i fjor høst ungdomsbedriften «Catch'n Care».

I løpet av skoleåret håper de å samle inn et betydelig antall boksringer. Grunnen er at disse små hempene, som finnes på de fleste brus-, øl- og hermetikkboksene, inneholder titan. Mot slutten av skoleåret skal boksringene sendes til Thailand. Her blir titanstoffet tatt ut og senere brukt til å lage proteser og utstyr til rullestoler. Målet er å gjøre produksjonen så billig som mulig og dermed gjøre hjelpemidlene tilgjengelig for fattige.

Har laget nettside

Fredag mottok de unge gründerne boksene som boksringene skal samles i. Nå håper de mange viser interesse for prosjektet og blir med.

– Vi har fått 250 bokser. Noen har vi allerede delt ut. Folk som vi kjenner som har boksringer og restauranter har fått. Men vi deler også ut til andre som vil være med, det er bare å ta kontakt. Enten med skolen, eller med meg, sier daglig leder for «Catch'n Care», Grete Bakk Hindseth. Hun legger til at de også har laget ei nettside. Gjennom www.catchncare.page.tl kan du melde deg på innsamlingen via e-post.

Boksene er gratis, og blir samlet inn i igjen i uke 22.

– Vi som har levert boksen kommer også til å sørge for å hente boksen igjen, sier Hindseth. Skulle boksen bli full i løpet av innsamlingsperioden kan den tømmes ved panteautomaten på Aunasenteret.