PORT-AU-PRINCE\OPPDAL: Bjørn Stensheim jobber som FN-medarbeider i Port Au Prince, nærmere bestemt som livvakt for FN-sjefen i Tahiti. Det har han vært i mange år. Hans kone Jessica Stensheim kommer fra Haiti. Hun er for tiden i Norge med deres to små barn, mens mannen dro tilbake til landet 6. januar.

Klokka 04.00 natt til onsdag ble Jessica vekket av en telefon fra Miami, og ble da varslet om jordskjelvet. Skjelvet hadde sitt epi-senter vest for Carrefour bare 16 kilometer fra hovedstaden Port-au-Prince, opplyser det amerikanske geologisenteret.

Marit Stensheim forteller at svigerdatteren umiddelbart ringte svigerforeldrene, som dro rett hjem til Jessica.

– Vi fulgte sendingene på CNN hele natten, det så forferdelig ut. Jessica så arbeidsplassen til Bjørn, den så ikke veldig skadet ut, men var noe rammet. Telefonforbindelsene ligger nede i landet.

Hun forteller at timene i uvisshet var vonde.

– Jessica fikk etter hvert en telefon fra en kamerat av Bjørn, som fortalte at han ikke var skadet, og at de nå var i full gang med å hjelpe til i området.

Men om Jessica vet at mannen er i live, er det likevel en forferdelig påkjenning å ikke vite hvordan resten av familien har det, og ikke minst tenke på hva som fremdeles kan skje.

– Vi håper vi snart får forbindelse slik at vi kan prate med Bjørn, og bli oppdatert.

Men det ser ikke noe særlig ut på tv-bildene, legger hun til.

Les mer i dagens Opdalingen.