GJEVILVASSOSEN: I følge Olav Torve er rekorden på 982 solgte billetter til den tradisjonsrike plattdansen.

– Men jeg husker ikke akkurat hvilket år det var. Vi er veldig fornøyd med at det kom så mange, sier Torve på vegne av arrangørene.

Det er Berghallen Kretshus som arrangerer festen i samarbeid med Gauldal Billag. Til sammen var rundt 45 frivillige i sving for å ordne til dansen lørdag kveld - og rydde opp i etterkant. Torve sier han er glad det kom så mange danseglade; særlig med tanke på regnskyllet som kom rett før festen gikk i gang for alvor.

– Heldigvis var det ikke kommet så mange da. Og så ble det jo veldig fint utover kvelden, sier han.

I tillegg til de frivillige som stilte til kiosksalg og vakttjeneste, stilte Røde Kors med to stykker. De fikk litt å gjøre, med arrangørene slapp i alle fall de alvorlige skadene.

– Etter hvert ble det en del glasskår, og et par-tre stykker fikk små kutt under beina. En kutta seg såpass alvorlig at han måtte sy, sier Torve.

Det ble også tilløp til slåssing utpå natta.

– Men vi hadde ikke behov for assistanse fra politiet. Vi snakket med dem på forhånd, slik at de var parate i fall noe skulle skje, sier Olav Torve.

Men festen forløp uten de helt store alvorlige hendelsene.

– Vi har ingen aldersgrense, så her er det alt fra de nykonfirmerte til pensjonister. Det tror jeg har en litt dempende effekt på folk, sier Torve.

Det var ikke alkoholservering i Gjevilvassosen.

– Nei, det ville krevd et helt annet apparat av vakthold, sier arrangøren.

Les mer i Opdalingen tirsdag.