I helga deltok Cairn Terrieren Kira sammen med sin matmor Camilla Midthjell Bakk på en stor hundeutstilling på Leangen i Trondheim. Det gikk veldig bra. Søndag ble Kira Best in Show av både voksne hunder og hvalper. Kira ble også Best in Show totalt for begge utstillingsdagene.

– Det er ikke ofte en opplever at en hund blir Best in Show. Det gjør en kanskje bare en gang med en hund. Kira ble Best in Show også forrige helg på en utstilling i Raufoss, sier Camilla Midthjell Bakk fornøyd.

Tårer

Det var fem medlemmer fra Oppdal hundeklubb med i utstillingen på Leangen. Det ble både latter og tårer da det var klart at Kira hadde tatt storeslem.

– Det var en flott opplevelse, smiler Midthell Bakk.

Kiras fulle navn er Ca-mibas Kira Emilsdatter. Oppdretter er Camillas mor Karin Midthjell Bakk.

– Vi har drevet med oppdrett at Cairn Terrier siden 1997 og med Irsk Terrier siden 2000, sier Camilla Midthjell Bakk.

Kira har vært med på tre utstillinger i sitt korte liv. Den første var i Oppdal, og da var hun bare fire måneder gammel.

– Det gikk bra den gangen også, men det skal mye til å komme helt til topps med så små hvalper, sier Midthjell Bakk.

Nå har altså Kira blitt Best in Show på de to siste utstillingen hun har deltatt i.

Gode resultater

De andre hundene fra Oppdal gjorde det også bra under utstillingen på Leangen.

Malene Ask ble nummer tre i terriergruppa med sin Irske terrier hvalp.

Kari Riise stilte med to hunder. Hennes Welsh terrier ble nummer to i terriergruppa. Hennes Lagotto Romagnolo ble nummer to i gruppen for apporterende hunder. Denne hunden ble også 6. beste hund av de 400 voksne og 130 hvalpene som deltok i utstillingen.

Kjersti Sæle ble nummer to i terriergruppa med en Irsk Terrier hvalp. Karin Midthjell Bakk ble nummer fen i terriergruppa med en voksen Irsk Terrier.