Oppdalsbandet The Rooph går en travel tid i møte. Plateutgivelse, by:Larm og turne er noe av det som står på plakaten. MERETE FOSSUM

TRONDHEIM: 29. januar slippes bandets første CD, «The rats of October Filharmonics». Plata ble spilt inn allerede i fjor vår, men grunnet mye arbeid med miksing i etterkant er den ikke klar før nå. Vokalist Eirik Søreide forteller at bandet selv er veldig godt fornøyd med resultatet.

– Plata ble kjempebra, og vi håper at anmelderne synes det samme. Det viktigste for oss er likevel at publikum liker den, sier han.

The Rooph er opptatt av å ha en egen identitet, og vil helst ikke bli sammenlignet med andre band. I følge Søreide har bandet har skiftet litt musikalsk retning siden oppstarten for fire år siden.

– Før gikk det i retrorock, med mye inspirasjon fra 70-tallet. Det har vi fjernet oss fra, og nå beveger vi oss mer i retning britisk nittitallsrock. Vi har fått bedre melodier, og er ikke så riffbasert som før, forklarer Søreide

Spiller i Oppdal

by:Larm er Skandinavias største musikk-kongress, som hvert år forflytter seg fra en større norsk by til en annen. Snart er det Trondheim sin tur til å være vertsby igjen, og her vil The Rooph bli å finne på scenen. Bandet skal spille to konserter, henholdsvis 8. og 10. februar.

– Det passer kjempebra å spille akkurat da, i kjølvannet av plateutgivelsen. by:Larm er en fin måte å vise seg fram på, mener Søreide.

De som ikke har tenkt seg til Trondheim disse dagene, vil få muligheten til å oppleve bandet på hjemmebane. 3. februar spiller de på George, og det loves et bredt spekter av både gamle og nye låter. Kanskje vil publikum få en smakebit på hittil uinnspilte låter også.

Til England

Fjorten dager etter by:Larm innleder bandet sin norgesturne. Den inneholder 15 konserter, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. I mai blir det et lengre opphold i England, der har ti spillejobber.

– The Rooph passer godt i England. Vi er ikke et typisk band som drar på lange turneer rundt omkring i Europa. Vi har spilt to konserter der før, og fikk gode kontakter der da. Nå er vi ønsket tilbake, og plusser på med noen ekstra konserter samtidig, forteller Søreide.

Siden siste turne har bandet fått ny trommis. Pål Tore Holten gav seg rett før jul, og er nå erstattet av Fredrik Skalstad fra Kongsberg.

– Han er en veldig dyktig kar, som vi ser fram til å ha med videre, sier Søreide.