DRIVA: – Vi var svinheldige, det kunne ha gått liv, sier Arne Loe, far til gårdbruker Erik Ola Loe på Driva. Oppdals største fjøs er i ferd med å settes opp på gården. Natt til fredag raste to av stålkonstruksjonene fra bygget ned, og traff en mur som hadde blitt satt opp torsdag.

Jobbet der på dagen

– Det er selvfølgelig heldig at det skjedde om natta, folk jobbet jo på veggen der i går. Det er ikke noe særlig. Hadde de blitt truffet, hadde de nok tatt kvelden, sier montør Oddvar Skorild. Han jobber for Orkla entreprenør, og var på jobb tidligere på dagen torsdag.

Uklart hvorfor

Anleggsleder fra Orkla entreprenør, Svein E. Møkkelgård, sier det er for tidlig å si noe om årsaken til uhellet.

– Det har vært en svikt i fundamentet, men jeg vil ikke konkludere med noe ennå, sier Møkkelgård til Opdalingen torsdag formiddag. Han forteller de skal ha et møte seinere på dagen, for å drøfte hva som gikk galt.

Feil i fundamentet

Møkkelgård sier de har påpekt deformasjoner i fundamentet tidligere, men at ingenting ble gjort. Det er Trøndelag forskaling som har levert betongklossene, som stålkonstruksjonen var boltet fast i.

– Godt nok sikret

De to stålkonstruksjonene som raste ned veier to tonn hver. Til forskjell fra resten av stålkonstruksjonene som er satt opp, hadde ikke disse søyler for å forsterke konstruksjonen.

– De med søyler er sikrere, men vi har foretatt nødvendig sikring av de andre stålkonstruksjonene også, mener Møkkelgård.

Anleggsarbeiderne, som setter opp fjøset, var på jobb torsdag, men området hvor konstruksjonen raste, var sperret av.