Trøndersk Matfestival et sted nær deg:

Lover bugnende torg

Er du ute etter kortreiste delikatesser av mange slag, kan det være lurt å ta turen til Grindal på lørdag.
Nyheter

Lørdag arrangerer Grindal ysteri og Grønt frå Grindal i samarbeid med Trøndersk Matfestival åpen gardsbutikk. Sigurd Vassenden i Grønt frå Grindal melder at bugnende torg med grønnsaker vil møte kundene denne dagen.

- Ja, her er det bare velstand. Vi har hatt en fin sommer, så på lørdag kan du blant annet få nykål, brokkoli, blomkål, mainepe, reddik, grønnkål, sommerløk, rødbeter, solbær og kanskje til og med tomater, sier han entusiastisk.

Det bugner i grønnsakhagen til Grønt frå Grindal, og på lørdag kan du skaffe deg mange av de kortreiste delikatessene  Foto: Privat

Vassenden legger til at Fannremsgården dukker opp med smør, så alt i alt er det så absolutt verdt å ta turen til Grindal på lørdag, synes han.

– Det ser også ut til å bli en grei mengde fra årets honningproduksjon, sier den driftige gründeren, og legger til at inntil årets produksjon er høstet og lagt på glass, må folk foreløpig nøye seg med å kjøpe honning fra fjorårets restlager.

På åpen dag kan du i tillegg til grønnsaker, også besøke en bugnende ostebutikk.

Den økologiske osteprodusenten Grindal ysteri er som mange vet lokalisert i driftsbygninga i Grindalsjelom, og her forvandles fersk melk fra egne dyr til blåmuggosten Råblå, uhøvla fetaost, Jåblom og Myryll, fersk og modna chèvre, Rim og Åskeladd.

- Vi har smør fra Fannremsgården, brunost, mølsgraut og Jåblom fra Jelsetra og siste notat med seterost fra 2020. Råblå, Blåkoll, Grindal Feta fra Ysteriet, opplyser Turid Nordbø i Grindal ysteri.

Som altså lokker med honning, solbær og grønnsaker fra Grønt frå Grindal, ost fra Grindal ysteri og brunost fra Jelsetra, i tillegg til salg av kaffe og kake, omvisning i markedshagen til Grønt frå Grindal, samt en historisk omvisning på ysterigården.