Smittet i Rennebu var på fritidsaktivitet i Oppdal:

– Ingen grunn til strengere tiltak

Til tross for et stort smitteutbrudd i Rennebu med flere forgreininger til Oppdal, strammer ikke Oppdal kommune inn slik Rennebu gjorde fra midnatt.

Ordfører Geir Arild Espnes i Oppdal.  Foto: Per Ole Aalberg

Nyheter

Med tre nye smittede sent torsdag kveld er det nå 11 smittetilfeller i Rennebu på få dager.

Ved midnatt natt til fredag ble kommunen stengt ned, og det er forbud mot fritidsaktivitet og alle arrangement unntatt begravelser fram til tirsdag kveld.Smitteutbruddet i Rennebu har flere forgreininger til Oppdal. Etter en fotballkamp i G10 mellom Oppdal og Rennebu havnet både spillere og nærkontakter i karantene.

En smittet person som var på internkamp mandag kveld førte til at to fotballag fra samarbeidslaget Oppdal/Rennebu G16 også ble satt i smittekarantene torsdag.

Etter nye vurderinger noen timer senere torsdag kveld ble det besluttet at spillerne likevel ikke skal i smittekarantene.

Spillerne testes i dag, og er bedt om å holde seg hjemme inntil testresultat foreligger. Ingen husstandsmedlemmer skal i ventekarantene, opplyser ordfører Geir Arild Espnes i Oppdal kommune i en pressemelding.

Samtidig fikk koronagruppa i Oppdal sent torsdag kveld informasjon om at en person som testet positivt på covid 19 i Rennebu onsdag, oppholdt seg og deltok på fritidsaktivitet i Oppdal tirsdag kveld.

Koronagruppen har kartlagt nærkontakter, og én person er satt i smittekarantene. Fire andre er bedt om å teste seg fredag og holde seg hjemme til de har mottatt svar på testresultat.

Det er ingen i Oppdal som har testet positivt på covid 19 som følge av koronautbruddet i Rennebu, men koronagruppa har tett dialog med Rennebu kommune og følger med på utviklingen.

«Det er foreløpig ingen grunn til å innføre strengere tiltak i Oppdal kommune, men koronagruppa oppfordrer alle til å overholde smittevernregler.», skriver Espnes i pressemeldingen.

Det oppfordres der til å begrense sosial omgang med personer bosatt i Rennebu, og at alle nå bruker munnbind på offentlige steder hvor det er vanskelig å overholde avstand til andre.