Smittet var på kamp - 100 i karantene

Fotballspillere, trenere og deres nærmeste i Oppdal er satt i korona-karantene etter en internkamp i G16-gruppa mandag.

Illustrasjonsfoto 

Nyheter

Trolig er over 100 personer i Oppdal satt i karantene og ventekarantene etter internkampen for gutter 16 mandag.

Dette er et samarbeidslag mellom Oppdal og Rennebu.

Av disse er det rundt 30 spillere, trenere og lagledere som førstegangstestes fredag, mens husstandsmedlemmer er satt i ventekarantene.

Rennebu kommune opplyser på sin hjemmeside at Rennebu/Oppdal G16 som var på kamp mandag 7. juni er satt i smittekarantene.

Dette gjelder også boligfellesskap og familie til smittet person.

En person som har fått påvist koronasmitte var trolig på den aktuelle internkampen i Oppdal og knyttes til utbruddet i Rennebu.

Fra før er også gutter 10 og deres nærmeste i begge kommuner satt i karantene etter en fotballkamp mot jevnaldrende på Rennebu mandag.

Oppdal kommune har ved 16-tiden torsdag ikke kommet med offisiell informasjon om karantene-utvidelsen, men berørte foreldre er blitt varslet gjennom en tekstmelding fra koronsgruppa i Oppdal om at de må gå i ventekarantene fra og med torsdag ettermiddag.

I følge koronagruppa gjelder selve smittekarantenen for de som spilte kamp i ti dager, eller etter negativ test på dag 7.

«Alle husstandsmedlemmer går i ventekarantene og må være hjemme til negativt svar på test 1 foreligger», heter det i tekstmeldingen.

– Jeg venter på en oppdatering fra koronagruppa og har foreløpig ingen kommentarer til saken, sier ordfører Geir Arild Espnes, til OPP.

Saken oppdateres!