Ingen nye smittede - munnbindpåbudet opphevet

Det er ikke registrert noen nye smittede av covid 19 i Oppdal siden 27. mars. Ordføreren anbefaler munnbindbruk i enkelte situasjoner, selv om påbudet nå er opphevet.

Munnbindpåbudet i Oppdal ble opphevet 6. april, men ordfører Geir Arild Espnes og koronagruppaviser til de nasjonale anbefalingene om å benytte munnbind der det ikke er mulig å overholde to meters avstand til andre.   Foto: Morgan Frelsøy, arkiv

Nyheter

Det er ikke registrert noen nye smittede av covid 19 i Oppdal siden 27. mars. Vedkommende som da testet positivt etter hurtigtest på Gardermoen er ute av isolasjon, og ingen i Oppdal sitter i smittekarantene, opplyser ordfører Geir Arild Espnes i en pressemelding fredag ettermddag.

Koronagruppen har de siste dagene fått flere henvendelser med spørsmål om det er munnbindpåbud i Oppdal. Den lokale forskriften om munnbindpåbud utløp natt til den 6. april, påpeker Espnes.

– Etter det er det ingen lokale regler, men kun de nasjonale regler/anbefalinger som gjelder, sier ordføreren.

Det betyr at når det gjelder munnbind så er dette nå en anbefaling, og koronagruppen vil fortsatt oppfordre alle til å bruke munnbind i situasjoner hvor det er vanskelig å overholde avstand på to meter til andre.