God koronastart på det nye året

Friskmelding av beboer ved sykehjemmet og ingen nye smittede i Rennebu kommune.

Rennebu kommune opplyser mandag at prøvesvarene de så langt har mottatt etter koronatesting, er negative.  Foto: Jan Inge Flå

Nyheter

Rennebu kommune kommer mandag med de siste oppdateringen på koronasituasjonen. Det er i all hovedsak oppløftende informasjon de deler fra sin hjemmeside:

2021 startet med nasjonale retningslinjer som oppfordrer oss til å være mest mulig i ro i starten av året. Smittetallene øker i landet og det er høye smittetall ganske nært oss som bekymrer kriseledelsen, men det er også en lettelse å se at prøvesvarene vi har fått tilbake så langt i Rennebu har vær negative.

Ingen i isolasjon eller ansatte i karantene

Ved sykehjemmet oppheves nå smitteavdelingen samtidig med at smittet beboer nå er friskmeldt. Alle ansatte er ut av karantene og tilbake på jobb. I tråd med nasjonale føringer om en sosial pause vil sykehjemmet være stengt for besøkende ut denne uken og det vil gjøres nye vurderinger 18. januar. Informasjon om dette vil bli gjort tilgjengelig på våre nettsider. 

Barnehagen over på gult nivå

Fra og med mandag 11. januar gikk barnehagene tilbake til gult nivå. Ungdomsskolen og voksenopplæringa har fortsatt rødt nivå ut denne uka, men her vil det gjøres nye vurderinger fredag 15. januar. 

Bedre fasiliteter for testing

Fra og med tirsdag 12. januar vil testingen foregå i egen brakke utenfor legekontoret ved Rennebu helsesenter. Testaktiviteten har gått noe ned den siste uka, men vi tester fortsatt godt over 100 personer pr uke. Ønsker du å følge med på tallene for testing og vaksinering i Rennebu finner du disse på korona-siden vår. Denne oppdateres minst en gang pr uke. 

Vaksinering

Vaksineringen kom som kjent i gang 6. januar. Denne dagen ble det satt 12 vaksiner, alle gikk til beboere ved sykehjemmet som er øverst på prioriteringslista. Fra og med denne uken vil både sykehjemsbeboere og ansatte innen helsesektoren bli vaksinert. Vi mottar fortsatt svært få doser hver uke, fra 6 - 12 doser pr uke i løpet av januar. 

Det er et stort arbeid som ligger bak vaksineringsplanen og vi vil komme tilbake med en egen sak angående vaksinering både av personer på prioriteringslisten og etter hvert den øvrige befolkningen. 

Fortsatt forsiktighet

Vi oppfordrer til fortsatt forsiktighet og begrensning av sosial kontakt i tiden fremover. Ha så få nærkontakter som mulig og skal du møte andre bør dere møtes utendørs. Alltid hold minimum 1-meter'n og vær fortsatt flittig med vasking/spriting. 

I slutten av denne uka vil det komme oppdateringen på nasjonale retningslinjer, vi vil som vanlig komme tilbake med informasjon rundt hvordan disse slår ut lokalt her i Rennebu.