Setter hundre personer i hjemmeisolasjon

Rennebu kommune iverksetter tiltak for å forhindre koronasmitte.

Ordfører Ola Øie i Rennebu mener Høyre tar æren for en bevilgning Arbeiderpartiet har fått vedtatt.. Foto: Jan Inge Flå 

Nyheter

Torsdag kveld ble det kjent at to personer i Rennebu har testet positivt på koronasmitte. Ett barn og en voksen er nå koronasmittet.

Ordfører Ola Øie opplyser i en pressemelding at de i dag har tatt prøver av cirka 25 – 30 personer som de avventer svar på.

- Kommuneoverlegen forteller at han vil utnytte hjemmelen i smittevernlovens § 4-1 og gå kraftig til verks. Nå settes derfor alle involverte i hjemmeisolasjon, for å prøve å stoppe smitten. Det er snakk om anslagsvis cirka 100 personer som berøres av dette, skriver ordføreren i pressemeldingen.

Frivilligsentralen i Rennebu har kartlagt at mellom 350 - 400 frivillige kan bidra om behovet melder seg. Rennebu kommune har nå et samarbeid med politi og Frivilligsentralen om tilsyn av hyttefelt.

- Vi har hatt mange spørsmål i dag om reise på dagsturer til hytta er greit. Rennebu kommune oppfordrer fortsatt på det sterkeste folk om å ikke reise om det ikke er høyst nødvendig. Det er viktig nå å hindre smitte, ta kontakt digitalt med hverandre og tenk over at det er du som skal hindre smitten å forplante seg, sier Øie.