Øystein Johannessen er Trøndelags nye assisterende fylkesmann

Oppdalsordfører Kirsti Welander nådde ikke opp i kampen om toppstillingen.

Øystein Johannessen (57)   Foto: Bård Pedersen / Brønnøysunds avis

Nyheter

Torsdag ble det kjent at Trøndelags nye assisterende fylkesmann blir Øystein Johannessen (57), opprinnelig fra Tromsø.

- Vi hadde flere meget godt kvalifiserte søkere når vi kom til innspurten av tilsettingsprosessen noe som i seg selv er veldig gledelig, sier fylkesmann Frank Jenssen i en pressemelding. Blant de 18 søkerne var også oppdalsordfører Kirsti Welander.


Kirsti Welander snuser på drømmejobben

- Arbeidet for å løse utfordringer inspirerer meg


Kommer fra rådmannsjobb i Sømna

– Øysteins dokumenterte resultater fra ulike lederstillinger, kombinert med hans brede erfaring og personlige stil, gjør at jeg føler meg trygg på at vi får en assisterende fylkesmann som raskt vil bli kjent med både jobben og kollegene i hele embetet, sier Jenssen.

Johannessen har bakgrunn blant annet som avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet og fylkesutdanningssjef i Nordland. I dag er han rådmann i Sømna. Han har i tillegg ledererfaring fra høgskolesektoren og privat sektor. Johannessen er cand.philol. fra Universitetet i Tromsø og har mastergradskurs i utdanningsadministrasjon fra University of New England i Australia.

- Jeg er veldig motivert

Øystein Johannessen ser frem til å komme til Trøndelag.

- Jeg er veldig glad for å få denne muligheten og jeg er veldig motivert. Assisterende fylkesmann er en toppstilling som er attraktiv i seg selv. Stillingen passer godt til min kompetanse og erfaringsbakgrunn fra de ulike forvaltningsnivåene, sier Johannessen.  Han starter i jobben tidlig i oktober.

– Min lille familie har bånd til nordre deler av Trøndelag, og har egentlig hatt planer om å gjøre trøndere av oss en stund. Så også på den måten passer dette veldig bra, sier han.

I arbeidet med å finne ny assisterende fylkesmann har det vært vektlagt at den som velges skal være en samlende og tydelig leder som kommuniserer godt med kollegaer og samarbeidspartnere. En som skaper engasjement og motivasjon sammen med ansatte og som kan være med å utvikle embetet ytterligere.
Nå er det klart hvem som blir rådmannens arvtaker

Erstatter Dagfinn Skjølsvold, som gir seg etter 12 år i jobben.