Sigrid Ytterhus Haugset (19) får toppkarakterer på skolen, spiller fotball i 2. divisjon og er et løpertalent utenom det vanlige.

Haugset, som kommer fra Berkåk i Rennebu, avsluttet denne våren sin treårige skolegang ved Orkdal videregående skole. Da vitnemålene skulle deles ut, var hun på jobb, så dommen etter tre år på "Follo", kom i postkassa.

–Jeg tror ikke det er nødvendig at vi er til stede når vitnemålet deles ut. Uansett så kom den i posten, sier hun svært så avslappet.

Mistet tellingen

Det spesielle, er at nevnte vitnemål viste at hun fikk over tjue seksere, pluss noen femmere. Eksakt hvor mange av hver, er hun neimen ikke sikker på.

–Jeg tror det var 22 seksere, men jeg har ikke telt. Jeg kan likevel ikke gjøre noe med det nå, sier hun uanfektet.

Sigrid har flere ganger figurert i Opdalingens spalter, da gjerne i forbindelse med prestasjoner innen idrett, enten i forbindelse med løping eller fotball. Tenåringen har det med andre ord både i hodet og i bena, men hevder hun ikke bruker spesielt mye tid på skolearbeid.

–Jeg føler meg ikke spesielt glup, men liker å gjøre ting ordentlig når jeg først skal gjøre noe. Hvor mange timer skolearbeid det blir, varierer mye og avhenger blant annet av prøver og sånt. Men det ligger vel på snittet, tror hun, og avviser bestemt at hun er velsignet med klisterhjerne.

I likhet med sin klubbvenninne Ingrid Stuen fra aldersbestemte lag i Rennebufotballen, spiller Sigrid i dag fotball for damelaget til Orkanger i 2. divisjon. I tillegg begynner hun så smått å ta løpingen på alvor. Før slengte hun seg bare med, men etter flere ganger å ha bevist sitt uomtvistelige talent gjennom det ekspertene kaller oppsiktsvekkende resultater med løpesko på bena, er det nå mer system på satsingen.

Fotball og løping

–Jeg trener mye løping, og prøver å bli så god som mulig. Jeg trener med Strindheim i Trondheim en gang i uka, men det blir litt langt å dra, så det blir mye løping alene, sier hun.

Fotballtrening pluss kamper legger gjerne beslag på tre til fire kvelder i uka. Legger vi til løpetrening i Trondheim en kveld i uka, pluss toppkarakterer på skolen, kan en jo saktens lure på hvor hun tar det fra. Selv er hun ytterst tilbakeholden med å fremheve seg selv, men vedgår at det meste hun gir seg i kast med, går sånn "noenlunde" bra.

Favorittdistansen på friidrettsbanen er 1500 meter, men det hører med til historien av Sigrid nylig slettet den over tjue år gamle skolerekorden på "Follo" på den dobbelte distansen med tiden 10:20.

I oktober tar Sigrid på seg uniform og begynner sin tjeneste for fedrelandet. Da er det Garden som gjelder, men først skal hun nyte sommeren.

–Jeg har sommerjobb hos Circle K på Berkåk frem til oktober, men satser også på noen turer utover sommeren. Jeg får ta det som det kommer, sier hun.