Rennebu levnet ingen tvil om hvem som er det beste laget i avdelingen, da nærmeste utfordrer Støren 2/Sokna ble slått 5-0 på Støren kunstgress torsdag kveld. Bare finmatematikk kan nå hindre de oransje i å spille i 5. divisjon fra neste sesong.

- Å avgjøre serien så tidlig er ikke så vanlig, vi skriver jo fortsatt august, men i dag var det klasseforskjell på lagene, sa en fornøyd trener Olav Stavne etter kampen.

Rennebu fremsto som et komplett og jevnt besatt lag, uten synlige svakheter og utover i kampen, ble samtlige atten spillere i kamptroppen benyttet. Uten at dette svekket laget nevneverdig, noe som igjen viser at trenerne har litt av et luksusproblem når de skal komponere startelleveren.

I kampen mot Støren2/Sokna hadde forsvaret full kontroll. Trioen Ola Andreas Hoel, Kjell Arne Hårstad og Øystein Østerås på midtbanen var skikkelig påskrudd, mens angriperne i front jobbet hardt for hver eneste ball gjennom hele kampen. Sum summarum er det lett å være enig med treneren i at i denne kampen var det klasseforskjell mellom lagene i alle ledd.

Ole Gunnes er tilbake i Rennebu etter oppholdet i Byåsen, og det var unggutten som sto bak scoringen før pause, da han slo et frispark fra venstresiden som gikk gjennom hele feltet og inn bak en overrumplet keeper i Størenmålet.

Samme mann rundet backen sin tidlig i 2. omgang og la på til 2-0, før Ola Andreas Hoel, Petter Sandhaugen og Øystein Østerås i tur og orden scoret hvert sitt mål og sikret en både fortjent og solid seier over sin nærmeste opponent til avdelingsseieren i 6. divisjon avd. 08.

Rennebu er ubeseiret etter 12 serierunder, og er fire runder før slutt, tolv poeng foran Støren 2/Sokna på tabellen. De kan altså rent teoretisk ta igjen Rennebu på poeng, men det er bare tidenes kollaps som nå kan hindre Rennebu i å vinne serien, ettersom de i tillegg til å være tolv poeng foran, også er et hav foran i målprotokollen.

Selv om sesongen så langt stort sett har vært en eneste lang opptur, er trenertemaet alltid på jakt etter forbedringer i spillet.

- Det ble litt lite vinkling på angrepsspillet når vi fikk brudd i 1. omgang, det gikk litt for fort, men i 2. omgang ble vi roligere samtidig som vi opprettholdt trykket. Det er slik vi ønsker å fremstå, sier Olav Stavne i en rask analyse av kampen, alt mens spillerne jubler høylytt inne i garderoben.

Rennebu har altså seriemesterskapet i boks, men har fortsatt mye å spille for. Blant annet om det er mulig å gå gjennom hele sesongen uten å avgi poeng.

- Det er mye å motivere seg til utover høsten. I tillegg tiil forsøket på å gå ubeseiret gjennom sesongen i serien, venter kamper om kretsmesterskapet. Første kamp i så måte skal spilles før 18. oktober mot avdelingsvinneren i avdeling 07, forteller Stavne.

Rennebu spiller sin neste kamp lørdag om en uke borte mot Tylldal, før de tirsdagen etter drar til Røros. De som ikke velger å følge laget på bortekampene, må vente til torsdag 21. september før de kan hylle årets mestere i 6. divisjon avd.08. Da er det Tolga-Vingelen2 som kommer på besøk til Rennebu kunstgras på Berkåk.

Kampfakta:

Støren2/Sokna - Rennebu 0 - 5 (0-1)

Mål: Ole Gunnes (2), Ola Andreas Hoel, Petter Sandhaugen, Øystein Østerås

Rennebu: Tormod Johnson Eggan, Anders Olsen, Marius Sæther Flå, Christian Ilvang, Stian Merket, Kjell Arne Hårstad, Øystein Østerås, Ola Andreas Hoel, Håvard Hårstad Meslo, Aleksander Sæther Flå, Ole Gunnes.

Benyttede reserver:  Petter Sandhaugen, Markus Nyberg, Jørgen Hoel, Jo Andreas Flå, Tormod Østerås, Mats Emanuel Andersson Renander, Samuel Kubrom Tesfatstion.