Foran denne sesongen tok Intersport Oppdal over som tittelsponsor for skiskytterlaget Team Skistua Hemsedal på Lillehammer. Dette skjedde samtidig som oppdalsutøver Ole Andreas Flotten ble en del av laget.

I helga har Team Intersport Oppdal for første gang treningssamling i Oppdal. Flotten synes det er stas å ta med trener Kjartan Helland og lagkompisene Anders Juveli, Leif Malvin Hjelmevoll og Andreas Kjeverud Eggen til hjembygda.

- Det ville blitt for dumt å ikke legge en av samlingene hit når laget heter Team Intersport Oppdal, sier Flotten.

Deltar på Fjellenern

Med helgas Fjellenern passet det utmerket at skiskytterne la sesongoppkjøringen til Oppdal. Både utøverne og trener Helland skal løpe lørdagens Oppløp.

- Målet er at alle skal få en god økt i høyden. Vi er i Oppdal for å ha en tøff samling med flere kvalitetsøkter, forteller Helland.

- Vi fokuserer ikke på resultat i morgen. Jeg tror ikke vi slår norgesmester Johan Bugge uansett, sier Flotten og ler.

- Hva betyr det for dere å få med sportsbutikken i Oppdal med på laget?

- Det er viktig for guttene å få rammer til å gjøre en god jobb. På den sportslige pg økonomiske siden er det ikke så mange forandringer fra da Skistua Hemsedal var tittelsponsor, men det er spennende å få nye folk med på laget, sier Helland.

- Fint å få et forhold til laget

Daglig leder Terje Volden ved Intersport Oppdal er glad for å kunne hjelpe skiskytterteamet samtidig som han får markedsført sportsforretningen.

- Det er utrolig fint å få møte hele laget og få et forhold til dem. I tillegg til den økonomiske biten skal vi prøve å bidra på andre måter. Vi skal blant annet teste skiutstyr i forhold til det med sliping, sier han.

- Ole Andreas, blir det flere samlinger i Oppdal denne sesongen?

- Det kan definitivt bli aktuelt å komme tilbake senere i år. Vi skal til Torsby i september/oktober, men etter det har vi kalenderen åpen. Vi må se an hvor det først blir de beste snøforholdene, sier Flotten.

Terje Volden ved Intersport Oppdal (t.v.) møtte skiskytterne i Kåsen fredag. Foto: Fredrik B. Lange