I år er det ti år siden Kirsten Berg Andersen etablerte et treningssenter i andreetasjen på Sagtunet i Oppdal sentrum. Lørdag 4. november skal dette markeres med jubileumsfeiring på Spenst Oppdal.

- Jeg synes vi fortjener å feire oss selv. Kirsten skal naturligvis være her og ta del i feiringen. Selv om hun ikke lengre sitter med ansvaret for senteret, er hun her og trener selv, og jeg får ofte gode råd fra henne, sier Siri Hoseth, som driver og eier treningssenteret sammen med Erich Munkhaug.

Mye har skjedd siden oppstarten

I november i 2007 startet Kirsten Berg Andersen opp Impulse Oppdal. Fire år senere skiftet treningssenteret navn til Pulssenteret Oppdal. Etter åtte år solgte hun bedriften til Siri Hoseth i 2015. Sistnevnte har vært med fra oppstarten i 2007, men da som medlem og instruktør.

- Jeg meldte meg inn i november samme året som de åpnet, og hadde min første time som instruktør i januar året etter. Jeg kjente Kirsten litt fra før, så det var naturlig for meg å starte å trene der, sier Hoseth.

Sommeren 2016 ble senteret en del av kjeden Spenst og skiftet navn til nettopp Spenst Oppdal. Hoseth forteller at det går veldig bra med treningssenteret om dagen.

- Vi har økt medlemsmassen og har samtidig fått flere stabile medlemmer. Vi er ikke så opptatte av å jage etter nye medlemmer hele tiden. Vi vil først og fremst ta vare på dem vi har, sier hun.

- Jeg kom til dekket bord

Da Hoseth tok over i 2015 fikk hun lyst til å gjøre små oppgraderinger med lokalene. Rundt 300.000 kroner har blitt brukt til innkjøp av nytt utstyr, maling og andre mindre prosjekt.

- Vi har ikke gjort store endringer, men en del småting som gjør at vi får et triveligere treningssenter. Det er fornyelsen av kondisjonsparken som har vært den største investeringen, forteller hun.

Hoseth er stolt over å ha muligheten til å drive et privat treningssenter i ei lita bygd som Oppdal.

- Det er Kirsten som la grunnlaget. Jeg kom til dekket bord og prøver å føre tilbudet videre på best mulig måte. Inkludert meg selv er vi 15 instruktører på huset. Alle er kjempeviktige for senteret. Uten dem ville jeg gått på en smell for lenge siden, sier hun, og legger til at samarbeidet med Oppdal Fysioterapi også er en stor styrke.

Hoseth røper også at medlemmene kan se fram til en bursdagsgave på tiårsdagen. Den er naturligvis hemmelig fram til jubileumsdagen.

- Vi har også spennende planer på gang, men det er for tidlig å gå ut med det ennå. Én ting er sikkert: Vi har kommet for å bli, sier hun og smiler.

I 2015 ga Kirsten Berg Andersen nøklene til Siri Hoseth. Foto: Fredrik B. Lange