Sju traktorer, gravemaskiner og en stor dugnadsgjeng startet tidlig lørdag morgen med å begynne å legge utover fjorårets snø i Kåsen. Snøen som har ligget lagret siden i fjor, skal nå bli til en 2,5 kilometer lang løype. Den nyinnkjøpte tråkkemaskina til klubben ble også tatt i bruk i dag.

- Vi kommer til å holde på helt til vi er ferdige i dag. Snøen ser veldig fin ut og nå håper vi på at værgudene er med oss, slik at vi også kan få starte kunstsnøproduksjonen. Vi sier ikke nei takk til minusgrader på kveldene og litt snø, forteller Arnt Gulaker til Opdalingen.

Han forteller at utøverne i klubben begynner å bli utålmodige på å vente på snøen. Han sier at det kommer til å bli åpning neste helg.

- De aller fleste gleder seg til å kunne spenne på seg skia og ta seg en tur i Kåsen, sier han.

- Har dere fått henvendelser fra andre klubber om når dere har sesongstart?

- Ja, det er faktisk flere klubber og personer som har sendt oss en henvendelse allerede og som ønsker å komme hit første helga i november, sier Gulaker.

Gulaker ser fram til det blir aktivitet i Kåsen for sesongen.

- Det er alltid artig når det skjer noe. Det er det vi har jobbet mot i lang tid, og vårt neste mål er å få på plass asfalt. Det koster et par millioner for å få gjennomført det, sier han.