5. div. menn, avdeling 04

Oppdal - Trønder-Lyn 5-2 (1-1)

Mål Oppdal: Marius Røhjell (1, 61), Haris Mesic (67), Aslak Nyvold (70) og Martin Lund Øien (83).

Oppdal fortsetter å vise muskler mot topplagene i avdelingen og i kveld var det Trønder-Lyn som måtte gi tapt for de grønnkledde. Trønder-Lyn vant 5-1 da lagene møttes i vårsesongen og i kveld fikk Oppdal sin revansje over gjestene.

Marius Røhjell startet det hele allerede etter kun 15 spilte minutter. Bortelaget hadde avspark, men spissen til Oppdal stjal ballen og satte den i mål. 15 sekunder viste klokka og er nok det raskeste målet som har blitt scoret på Oppdal Bankbane.

Gjestene kom mer og mer inn i kampen og begge lag hadde flere sjanser til å score mål. På slutten av 1. omgang var det gjestene som hadde et lite overtak og i det 42. minutt var utlikningen et faktum.

Andre omgang var ikke mer enn tre minutter gammel da Trønder-Lyn gikk opp i en 2-1 ledelse, men Oppdal viste muskler og kjempet seg tilbake.

Marius Røhjell satte sitt andre mål for dagen etter et fantastisk frispark i det 61. minutt, før Haris Mesic limte ballen i krysset seks minutter etterpå. Oppdal hadde snudd kampen.

Aslak Nyvold fikk æren av å sette inn Oppdals fjerde mål etter flott forarbeid av Marius Røhjell. Martin Lund Øien punkterte kampen i det 83. minutt og satte inn 5-2 til Oppdal.

- Det er utrolig å sikre årets første poeng på hjemmebane, spesielt etter alle de tunge kampene vi hadde i vår, forteller kaptein Erling Ween Bøe til Opdalingen etter kampslutt.

- Jeg ser stor forskjell på gruppa fra vårsesongen og nå. Humøret, entusiasmen og gleden er tilbake og vi har fått tilbake gleden med å spille fotball. Det har veldig mye å si, sier han.

- Hvordan vil du oppsummere kampen?

- Det er en krigekamp. I første omgang prøver vi å spille oss ut bakfra, men vi blir i pausen enig om at vi må heller prøve å slå litt mer langt, for framover hadde vi mye bakrom som vi kunne utnytte. Vi gjorde det rett og slett enklere for oss selv, sier kapteinen.

- Du var ikke redd for at dere skulle kollapse etter at dere fikk 1-2 i fleisen tidlig i 2. omgang?

- Tendensen i høst har vært at vi har både ligget under, utliknet og redusert og vi har alltid klart å rodd i land gode resultat. Så vi hadde stor tro på at vi skulle klare å ta poeng også denne kampen. I tillegg hadde vi en bauta av en forsvarer i Gunnar Skreen i dag, sier Ween Bøe.

Neste kamp for A-laget er neste søndag borte mot NTNUI 2. Etter dagens kamp ligger Oppdal a-poeng med Gimse og det er tre poeng opp til sikker plass.

- Vi skal iallefall sørge for å slå oppdalingene på Jonsvatnet og komme ajour med dem. Vi har slått både Brekken og Trønder-Lyn, som er to av topplagene i avdelingen og alt kan skje utover høstsesongen. Vi tar en kamp om gangen, sier han.

Rennebu vant sin tolvte strake seier i går da Støren 2/Sokna ble slått 5-0 og har stø kurs mot opprykk. Da Opdalingen informerer kapteinen om det, er han klar i sin tale.

- Da skal vi ihvertfall sørge for å holde plassen. Det er ikke aktuelt at vi skal være under Rennebu i divisjonene. Det er ekstra artig å møte dem og et skikkelig lokaloppgjør er alltid morsomt, sier han og smiler.